Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen T2 Baywindow lyxbuss 2.0i — 1978

Denna buss har gått i soliga Arizona fram till 2014. Renoverad i Sverige. Har aldrig varit rostig. Lyxmodellen i originalutförande med alla fina detaljer

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Jättefin lack, nästan som ny under och inuti. Fin att köra, motorn drar starkt och har bra kompression. En av de bättre T2 bussar vi sett i Sverige. Sällsynt USA-lyxmodell."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
230 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12815
GÖTEBORG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
180 - 220 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Jättefin lack, nästan som ny under och inuti. Fin att köra, motorn drar starkt och har bra kompression. En av de bättre T2 bussar vi sett i Sverige. Sällsynt USA-lyxmodell."

Beskrivning

Denna bil har varit privatägd i USA fram tills den köptes av nuvarande ägare som tog den till Sverige och lackade om den under 2015-2016. I USA har den rullat i Phoenix, Arizona, som har världens torraste klimat, så den har aldrig haft nogon rost. På grund av solblekning hade den lackats om i röd kulör på 1990-talet. Nu är den återställd till originalkulörerna Sahara Beige och Dakota Brown. Fin färgkombination som bara fanns på lyxbussen. Lyxbussen har tonade rutor, kromlist runtom, finare inredning, öppningsbara sidorutor, AC (demonterad nu) med mera. I samband med renoveringen fick bilen nya rutlister, alla gummilister, nyinredning, hjul med mera. Bilen är i toppskick och går mycket fint, (nyrenoverade toppar på motorn). Mätarställningen 25000 miles är troligtvis 125000 vilket motsvarar knappt 20.000 svensk mil. Sista årsmodellen för T2-bussen gör den extra intressant som samlarbil.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1978/1978 
 • Första registreringsdatum
  2020-05-28 
 • Avläst mätarställning
  25567 miles 
 • Regnr
  NYK32U 
 • Chassinummer
  2282043395 
 • Kw / hk
  56 / 70 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  orangebrown and beige 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går jättefint i motorn och växellådan men som alltid i dessa bussar måste man lära sig var växlarna ligger för att växlla lätt, (pga långa länkage, framifrån och bak i bilen). Topparna renoverade hos Walléns motorrenoveringar. Motorn är originalmotorn, 2,0 med insprutning 70 hk (det står 50 Hk i bilregistret. det är fel).

 • Skick interiör:

  Jättefin, nyklädd runtom inuti. Ny, kompletterande info: Mittensäte saknas. Sedan är gummimattorna original och de är något slitna. Värmreglagen kärvar har vi också upptäckt nu.

 • Skick exteriör:

  Toppskick, mycket fin lack. Inga skador, ingen rost

 • Skick helhet:

  En av de finaste T2 busarna vi sett i Sverige på många år. Körklar och fräsch.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-05-28 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2020-05-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: (780101)OBS! Fordonet är taget i trafik tidigare i annat land
Senast godkända besiktning: 2020-05-28
Besiktigad tom: - 2022-05-31
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: -

Fakta om modellen

T2 bussen byggdes 1968 till 1972. Kallas också för Bay-Window, för att skilja från föregångaren Split Window, som var den första VW buss-modellen. Detta är en direkt efterföljare till Splitbussens Sambamodell, som också var en lyxbussmodell och känd för sina 23 fönster.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2020-07-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG