Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Beach Buggy 1200 — 1965

Äldre bygge som funkar fint. Rolig att köra, snygg modell, bra bruksskick.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"Bilen är helt ok men behöver en upputsning och en registrerings och kontrollbesiktning. Går fint. Något slitna säten."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
23 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13696
HÄRNÖSAND
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
30 - 45 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman mitt och norr
Skicka meddelande

"Bilen är helt ok men behöver en upputsning och en registrerings och kontrollbesiktning. Går fint. Något slitna säten."

Beskrivning

Mycket rolig att köra, ett sant nöje. Denna bil var en vanlig VW-bubbla från 1965 sina första 14 år. Sedan togs karossen av och bottenplattan kortades 15 cm och Buggy-kaross monterades på. Buggyn blev färdig 1980.Den SFRO-besiktigades och godkändes som ombyggt fordon. Handlingarna finns kvar. Den behöver registreringsbesiktigas och kontrollbeiskitigas för att få användas på väg. Sedan hade ägaren bilen fram 1984. Från detta kom två ägare till, alla i Härnösand, innan nuvarande ägare köpte bilen 2010, för att köra sina barn till stranden på sommaren, mm.
Beach-Buggy är en av de roligaste sommarbilar man kan ha. VW-motorn baktill gör att den tar sig fram bra och ger ett gott sound när man kör med sportavgassystem, som denna bil har. Bilen har också stått utställd på Bilmuseet i Härnösand, som en symbol för sommarbilar och hippietiden.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  35457 
 • Regnr
  AJM285 
 • Chassinummer
   
 • Kw / hk
  25 / 34 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Galon 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Dåligt batteri. Startar med starthjälp. Har stått oanvänd sedan 2016. Behövr en kontrollbesiktning tror vi.

 • Skick interiör:

  Slitna sittdynor. Resten ok.

 • Skick exteriör:

  Helt ok skick men en lackrengöring och vaxning hade inte skadat. Inga anmärkningar för övrigt.

 • Skick helhet:

  Bra Byggy för den som är sugen på en sådan. Inga konstigheter. bara tuta och köra (och putsa lite).

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2015-10-12
Ursprungsbesiktning: 1964-12-30 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1964-12-30
Senast godkända besiktning: 1980-08-20
Besiktigad tom: - 1982-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 13 

Fakta om modellen

Meyer Manx hette mannen i Kalifornien som ritade första Buggyn, som en utpräglad strandbil, baserad på VW-bubblans chassie och drivlina. Detta var i mitten av 1960-talet och bilmodellen blev mycket populär över hela världen. Denna bil är i nästan samma utförande som Meyer Manxen, vilket är den ursprungliga formen, som är mest eftertraktad idag. Kul tycker vi.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Härnösand

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-17.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG