Visa alla bilder

Mercedes-Benz 200 W124 — 1986

En ovanligt välvårdad och välhållen W124:a i ett lika ovanligt fint skick.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Export
Skicka meddelande

"Lika fin utanpå som inuti, en klassiskt vårdad och omhändertagen Mercedes i dessutom för modellen ovanlig färg."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
41 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13598
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
50 - 70 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande
Shaun Major
Värderingsman väst / Export
Skicka meddelande

"Lika fin utanpå som inuti, en klassiskt vårdad och omhändertagen Mercedes i dessutom för modellen ovanlig färg."

Beskrivning

Bilen såldes ny i Borås och haft en ägarlängd som alla har varit välvårdande bilägare. Den nuvarande ägaren är en renodlad entusiast som har ägt bilen 5 år och bara kört bilen några hundra mil under den tiden. Han har nyligen gjort en oljeservice, monterat ett nytt avgassystem, nya pedalgummin och en ny växelkuliss.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1986/1986 
 • Första registreringsdatum
  1985-10-18 
 • Avläst mätarställning
  162912 km 
 • Regnr
  DSP571 
 • Chassinummer
  1240201A113689 
 • Kw / hk
  80 / 109 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Felfri funktion i allt och noggrant underhållen, och det syns också i motorutrymmet, där är det rent och snyggt.

 • Skick interiör:

  Den svarta inredningen är ovanligt fin, med snygga och välhållna säten tillsammans med lika fint innertak. Utrustad med träinlägg i instrumentpanelen som matchas av en Momo träratt. Vidare har bilen elspeglar och manuella fönstervevar.

 • Skick exteriör:

  Exceptionellt fint yttre. Inga märken, bucklor eller repor. En liten färgskillnad kan märkas mellan den monterade vingen och backluckan.

 • Skick helhet:

  Bilen ger ett väldigt fint helhetsintryck och skicket är också ovanligt bra, det här är en bil att fortsätta att vårda på det omsorgsfulla sättet de tidigare ägarna har vårdat den.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-04-11
Ursprungsbesiktning: 1985-10-18 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1986-03-19
Senast godkända besiktning: 2020-04-30
Besiktigad tom: - 2022-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Mercedes-Benz W124 tillverkades mellan 1984 och 1996. Bilen var en helt ny konstruktion, jämfört med föregångaren W123. Från hösten 1985 kunde man bestälTotalt tillverkades 2 583 470 W124. W124 fanns som fyrdörrars sedan, kombi, coupé, cabriolet och sexdörrars limousine, med en rad motor- och växellådsalternativ.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-17.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG