Visa alla bilder
Visa film

Lincoln Continental Mk3 V8 Coupé 460 — 1971

Fords mest lyxiga coupé på sjuttiotalet. Här i fint välvårdat orört originalskick.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"Bilen har gått i USA till 2011, vilket förklarar det fina skicket. Behöver lite puts och lackbättring (nertill framför och bakom bakhjulen) men är trots detta riktigt snygg. Går fint i motor och växellåda."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
51 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13689
HÄRNÖSAND
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
70 - 100 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman mitt och norr
Skicka meddelande

"Bilen har gått i USA till 2011, vilket förklarar det fina skicket. Behöver lite puts och lackbättring (nertill framför och bakom bakhjulen) men är trots detta riktigt snygg. Går fint i motor och växellåda."

Beskrivning

Denna bil kom till Sverige 2012 och är i orenoverat välhållet originalskick. Fin kaross med originallack, snygg inredning med svart skinnklädsel. Största 460-motorn på 365 Hkr. Modellen blev mycket omtyckt när den kom 1969 för sina fina linjer och proportioner som knyter an till Lincolns formspråk som lyxbil två decennier bakåt. Lindoln Continental var största konkurrenten till Cadillac Eldorado under sin tid. Båda såldes ungefär i lika stor mängd. Modellen byggdes till 1972 och betraktas som den sista riktiga fullsize-Forden. Energi-/mellanösternkrisen under 1973 satte stopp för dessa bilar. Designen och lyxkänslan förstärktes till när man satte en Rolls Royce grill på en Thunderbird säger historien
Nuvarande ägare har anknytning till bilmuseet i Härnösand. Han har haft bilen som sommarbil sedan 2017, servat den och kört på cruising och på längre turer, utan några bekymmer. (OBS. Mätaren står på 60.625 miles vilket motsvarar 10.000 svenska mil. Det kan stämma om man tittar på säten mm, men också möjligt att den gått 20.000 mil, då mätaren går runt vid 100.000 miles.)

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1971/1971 
 • Första registreringsdatum
  2012-12-21 
 • Avläst mätarställning
  60 625 miles 
 • Regnr
  CHN136 
 • Chassinummer
  1Y89A821430 
 • Kw / hk
  223 / 365 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  läder 
 • Färg
  Ljusgrönmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar snabbt och går fint. Växlar bra och bra bromsar. Besiktigad och godkänd för alltid.

 • Skick interiör:

  Välvårdad, fin originalinredning. vacker skinnklädsel. Smutsig matta i bagaget. Motorrummet ok men dammigt

 • Skick exteriör:

  Ärlig och orenoverad bil som ser snygg ut. Några rostblåsor på bakskärmarna, nertill runt hjulen (se bilder) behöver nämnas. Liten buckla på höger bakskärm och lite lacksläpp på huven kan märkas också. Vinyltaket är bra. Kromet ok men ytrost uppepå framtill. Bakluckan har rostangrepp i nederkanten, (se bilder).

 • Skick helhet:

  Vacker bil med högsta komfort och prestanda. Cool bil från en fantastisk tid. Prisvärd modell som är på väg uppåt. Bra exemplar som crusingbil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2017-01-24
Ursprungsbesiktning: 2012-12-20 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2013-01-30
Senast godkända besiktning: 2020-03-23
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Continental Mark III, var toppen på utvecklingen av denna modell. Den blev en försäljningsucce på sin tid och är nu alltmer eftertraktad både i Sverige och USA. Passa på att köp ett prisvärt och fint exemplar. Prisvärd då den är i lagom bra skick och oskruvad.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Härnösand

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-17.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG