Visa alla bilder

VW-Porsche 914 Projektbil — 1973

Svensksåld VW-Porsche som nästan helt klarat sig från rost. Ett enkelt projekt att färdigställa. Väl fungerande tvålitersmotor och fin inredning i klassisk manschester.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Frans Johansson
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Skulle må bra av en ny lackering i originalkulören och monteras ihop igen. Ingen allvarlig rost och motorn går fint. Alla delar följer med, behöver nya gummilister."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
89 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11114
PÅLSBODA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Frans Johansson
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Skulle må bra av en ny lackering i originalkulören och monteras ihop igen. Ingen allvarlig rost och motorn går fint. Alla delar följer med, behöver nya gummilister."

Beskrivning

VW-Porsche i orenoverat bra och välhållet grundskick. Karossen har någon gång målats om i en felaktig röd färg men bilen levererades som ny i originalkulören tegelröd. Plåten har klarat åren väl och har bara ett synbart litet rosthål under gummilisten vid huven fram. Klassiska akilleshälar som fjäderbenen har däremot klarat sig mycket väl. På vänster sida bakom dörren finns en plåtskada men enligt ägaren är den relativt lätt att åtgärda.
Bilen som idag är delvis demonterad är helt komplett, inklusive stötfångarna som behöver nya gummin. Inuti är bilen fin utan några hål i manschestertyget.
I samband med köpet togs tvålitersmotorn ur för en översyn och går nu mycket fint. Då målades också motorutrymmet i rätt originalkulör. Bilen har också nyrenoverade bromsok. Kom till museet 1999 och kördes fram till 1997 därefter avställd

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1973 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  15757  
 • Kw / hk
  74 / 101 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  5-vxl 
 • Klädsel
  Svart textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

 • Skick interiör:

 • Skick exteriör:

  Demonterad, en p-skada finns bakom förardörren, se bilder

 • Skick helhet:

  Mycket fint objekt som blir en 4-5:a efter lack och montering.

Fakta om modellen

VW-Porsche 914/916 visades första gången på Frankfurtsalongen 1969 och var frukten av ett samarbete mellan VW och Porsche startat 1966. Tanken med 914 var att skapa en sportig instegsbil som låg mellan dyra Porsche 911 och ålderdomliga VW Karmann-Ghia. Huvudansvaret för projektet låg hos Porsche och många av komponenterna kom härifrån. Produktionen hamnade i sin tur hos Volkswagen – som lade ut den på karossleverantören Karmann.
Den fyrcylindriga versionen gick antingen att få med motorer på 1,7 eller 2-liter. Den ovanliga 914-6 fick däremot den sexcylindriga tvålitersmotorn på 110 hk – samma som i Porsche 911 T.
Formmässigt var 914 en bil som inte liknade något annat med sitt långa bakparti, uppfällbara strålkastare och targabåge. Med en konstruktion byggd som en vridstyv låda och mittmotor var vägegenskaperna dessutom mycket fina.
Sammanlagt hann man bygga 115 600 exemplar av 914 med fyrcylindrig motor innan den lades ner 1976 och ersattes av Porsche 924. 914-6 slutade tillverkas 1973, och byggdes i låga 3 300 exemplar.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Fredagen den 14 september kl 11-18
·     Lördagen den 15 september kl 11-18
·     Torsdagen den 20 september kl 11-18

Visningsadress: Gjuterivägen 25, 697 32 Pålsboda

Hämtning

Hämtning/utleverans sker efter tidsbokning. Under vecka 39 håller museumet öppet för hämtning fredag-söndag (28-30 september). Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0723-705928.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.
Enklare hjälp vid hämtning kan erbjudas i mån av tid

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har objekten ingått i Holmgrens Volkswagenmuseum och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG