Visa alla bilder

Volvo PV 544 Sport B18D — 1961-62

En Volvo PV 544 Sport i perfekt skick, renoverad till absolut nyskick och är korrekt ner i minsta detalj.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Krister Cervin
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En pedantiskt noggrant renoverad PV Sport där största omsorg lagts på rätt finish på alla detaljer. Högsta betyg, unikt utställningsskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
500 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
10681
LULEÅ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 544 Sport ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Krister Cervin
Förordnad värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En pedantiskt noggrant renoverad PV Sport där största omsorg lagts på rätt finish på alla detaljer. Högsta betyg, unikt utställningsskick."

Beskrivning

Den här PV Sporten har genomgått en mycket omfattande renovering där inget lämnats åt slumpen för att erhålla superkorrekt nybilsfinish. Allt mekaniskt som motor, låda, bakaxel och framvagn har renoverats, inredningen är ny och lackjobbet håller högsta nivå.
Bilen som rullat i Norrbotten sedan den såldes ny i Luleå är en äkta Sport i rätt körsbärsröd (kod Röd 46), och inredningen har fått såväl ny klädsel som paneler och rätt innertak. Exteriört är kromet nytt eller omkromat och alla gummidetaljer är ersatta med nya.
Ägaren har lagt stor omsorg på detaljarbetet och vid renoveringen lackerades alla lösa detaljer som bromstrummor, värmepaket och framvagnsbrygga med epoxigrund innan topplacken i rätt kulörer.
Under huven är varje detalj ner till minsta klämma som om bilen kom från fabriken igår. De dubbla SU-förgasarna är nyrenoverade, ventilkåpan är den rätta med påfyllningslocket i mitten och alla slangar är korrekta. Med 15 tidigare ägare har den ursprungliga motorn försvunnit längs vägen men det är en korrekt B18B-sportmotor som nu sitter på plats.
Bilen rullar på korrekta 5.90 15 diagonaldäck med bred vit däcksida och tillsammans med nya fjädrar, dämpare och bussningar är den här Sporten numera precis så högrest som när den var ny. Sedan bilen var klar inför förra sommaren har den körts in 300 mil och går nu lika bra som när den var ny.
Det som inte är original är USA-bågarna och det tidstypiska tvåtumssystemet som gick att beställa extra då bilen köptes ny.
Bilen kan ses på bilutställning i Boden den 5-6 maj. Bilen finns i Luleå – och vill du komma i kontakt med ägaren Ronny Pettersson för visning och bilder från renoveringen, ring 070-588 17 11.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1961-62/1961 
 • Första registreringsdatum
  1962-03-02 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  67 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt genomgånget och fräscht.

 • Skick interiör:

  Till och med nybilsdoft.

 • Skick exteriör:

  Inga anmärkningar. Allt är tipp-topp.

 • Skick helhet:

  Lika fin som när den var ny, kanske till och med finare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus Itrafik 2016-04-22
Ursprungsbesiktning 1962-03-02 (regbes) (Ombes:20170504)
Datum i trafik 1:a gång 1961-01-01
Besiktningsperiod - 2018-04-30
Senast godk besiktning 2016-04-30
Körförbud Nej
Antal ägare 16

Ägarens kommentar

Jag har renoverat 16 stycken Volvo PV genom åren. Denna har kommit ut som en av Sveriges absolut finaste.

Fakta om modellen

PV är utan tvekan den modell som betytt mest för Volvos personbilstillverkning. Volvo PV 444 började tillverkas 1947 och den sista PV 544:an lämnade bandet 1965 efter sammanlagt 440 000 exemplar.
Den första Sporten kom 1958, strax efter introduktionen av PV 544. Den starkare motorn med bland annat dubbla förgasare var från början vikt enbart för USA-marknaden men i slutet av 1958 stod det klart att den gick att sälja även på hemmamarknaden, utan att att importavgifterna i USA skulle höjas.
De första som såldes hade B16B-motor på 85 hk men i augusti 1961 ersattes den av den nya femlagrade B18-motorn. PV 544 Sport fick B18D-motorn på 90 hk. I augusti 1965 fick Sporten effekten höjd till 95 hk men bara någon månad senare meddelade Volvo att modellen skulle läggas ner i slutet av oktober 1965.
Sista tillverkade PV:n blev en svart 544 Sport.

Lagerort och visningsinfo

Bilen kan ses på bilutställning i Boden den 5-6 maj. Bilen finns i Luleå – och vill du komma i kontakt med ägaren Ronny Pettersson för visning och bilder från renoveringen, ring 070-588 17 11.

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0723-705928.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske innan hämtning.
När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG