Visa alla bilder

Essex Super Six Högerstyd — 1929

Här ett fint projekt för rätt entusiast! Essex var Hudsons svar på de billigare Ford och Chevrolet men höll ändå fin klass.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Frans Johansson
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Ett högerstyrt objekt som troligtvis är komplett."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
45 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
10652
TOMELILLA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Frans Johansson
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Ett högerstyrt objekt som troligtvis är komplett."

Beskrivning

Essex var tidiga med täckta bilar till rimligt pris, dessutom med tak i plåt – inte i pegamoid som många av konkurrenterna. Här en Essex Super Six med 35 hästkrafter stark sidventilsmotor. Högerstyrd och troligen komplett. Säljs oregistrerad. Köparen får själv registrera in den efter ursprungskontroll.
Detta exemplar har tidigare stått på bilmuseet i Gillstad utanför Lidköping där en radiohandlare tog bilar i inbyte. Senare startade han museum för att visa upp sina gamla fordon. I början av 2000-talet såldes dock större delen av samlingen till Skåne.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1929 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  21 / 29 
 • Drivmedel
   
 • Växellåda
   
 • Klädsel
   
 • Färg
   

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

OBS! Detta objekt säljs exekutivt för konkursförvaltare. Här gäller inte konsumentköplagens regler, utan objektet säljs i befintligt skick som det står. (= samma regler som när Kronofogden säljer).

Fakta om modellen

Essex var Hudsons svar på billiga märken som Ford och Chevrolet men höll ändå bra klass. Essex var tidiga på marknaden med att erbjuda täckta bilar med tak i plåt och Super Six blev en verklig storsäljare – inte minst för Hudsons fina raka sexa under huven, den första med balanserad vevaxel.

Lagerort och visningsinfo

Många konkursobjekt från Lingvin Handelsbolag i kk visas i vår auktionshall I Göteborg. Detta objekt som står med lagerort Tomelilla visas inte före auktionen men frågor besvaras av Christer Lindblom på tel 0703 410660. Utlämning sker lördagen den 12 maj kl 12-16. Köpare har då möjlighet att godkänna sina inropade objekt eller avstå, efter fysiskt kontroll på plats.
Välkomna.

Hämtning

Utlämning sker lördagen den 12 maj kl 12-16.

Innan hämtning vill vi att ni bokar tid / meddelar, genom att ringa till kundtjänst på 0723-705928.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske innan hämtning.
När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG