Visa alla bilder

Volvo PV 444 B4B — 1953

Sista året med delad fram och bakruta. Välhållen samlarbil i ovanligt fint bruksskick.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka meddelande

"Bilen ser bra ut och går fint. Bruksskick. Fin lack och inredning. Se bilder. Ej besiktigad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
57 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13456
TORSBY
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
60 - 80 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Lennart Ström
Redaktör
Skicka meddelande

"Bilen ser bra ut och går fint. Bruksskick. Fin lack och inredning. Se bilder. Ej besiktigad."

Beskrivning

Ägarens kompis fick denna bil i femtioårspresent av sina kompisar för åtta år sedan. Bilen gjordes iordning och servades upp då, inför födelsedagen 2006. Den säljs nu för ägaren (födelsedagsbarnet) då den används för lite. Den är fortfarande hel och fin och går bra. Lite sliten lack och inredning, men inget som stör. Trevlig originalbil att ha som den är eller göra finare, det är en smaksak.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1953/1953 
 • Första registreringsdatum
  1954-06-15 
 • Avläst mätarställning
  87 999 km 
 • Regnr
  EAT910 
 • Chassinummer
  57644 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar och går, har stått i torrt garage. Bilen lackades och motorn renoverades för åtta år sen. Behöver översyn an bromsar och förgasare. Nytt batteri. Skall till SBP.

 • Skick interiör:

  Ovanligt fin originalklädsel. Torrsprickor i mattor. Behöver invändig puts.

 • Skick exteriör:

  Fin lack som dock behöver en polering. Torra gummilister.

 • Skick helhet:

  Bra helhetsintryck. En bil som inte skäms för sig. Har gått i Dalarna och Värmland och stått inne i garage mestadels.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1991-12-09
Ursprungsbesiktning: 1954-06-15 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1954-06-15
Senast godkända besiktning: 1990-01-16
Besiktigad tom: - 1992-01-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Citerat ur: https://volvoveteran.wordpress.com/1944-68/

"Antal tillverkade: 9 000
Pris: Pris: 10 860 kr (Standard) 11 415 kr (Special)
Övrigt: Om skillnaden mellan B- och C-modellen var minimal var det fler nyheter på PV444D/DS. Starkare strålkastare och möjlighet till en fabriksmonterad värmeanläggning höjde komforten flera snäpp. Och då takgöken förbjöds vid årsskiftet 1952/53 tillkom även sidomonterade blinkers. Den mest synbara nyheten var dock möjligheten att beställa en PV444DS (Special) med maroonröd lack! Tyvärr höll inte cellulosalacken måttet utan den blev matt efter några år."

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Lennart Ström
+46 705-24 94 10
lennart@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-06.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG