Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon 121 B18 — 1967

Bra tekniskt skick och trevlig färgkombination.. Orenoverad originalbil som fungerar fint men har lackbättringar nertill runtom.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Denna bil är upplagad och bättringslackad på 1990-talet. Tyvärr har det kommit lite småblåsor under lacken, vilket är vanligt på bilar som lackades på 1980-1990-talet. Ej rostigt. Fint bruksskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
63 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13492
ULRICEHAMN
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Denna bil är upplagad och bättringslackad på 1990-talet. Tyvärr har det kommit lite småblåsor under lacken, vilket är vanligt på bilar som lackades på 1980-1990-talet. Ej rostigt. Fint bruksskick."

Beskrivning

Denna bil har rullat i Skåne med tre brukare fram till 2017. Vi säljer den nu för en Volvosamlare i Ulricehamn som har för många bilar.
Bilen är i bra bruksskick. Den går fint i motor, växellåda och bromsar. Den är upplagad/renoverad i karossen och omlackad för drygt 20 år sedan och fortfarande fin. Mätaren står på 7750 mil och vi bedömer att körsträckan kan vara 17750 mil med tanke på hur fin inredningen är.
Bilen har i samband med renoveringen fått nya framskärmar i glasfiber, passformen är bra och detta syns bara om man känner på kanterna (som är lite tjockare än motsvarande i plåt).
Det finns normalt med smårepor och stenskott och nertill är bilen penselbättrad i originalkulör (bra gjort), se bilderna.
I motorrum och bagage ser det bra ut. Man kan se att fästplåt till framskärmar fram är bytta samt reservhjulsbaljan, om man tittar noga. Inredningen är fint orört originalskick, men gummimattan är nu. Bra helhetsintryck och fullt körbar, men spår av normalt brukande och bättringar finns.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1967-08-08 
 • Avläst mätarställning
  77505 km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin  
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  konstläder 
 • Färg
  Ljusgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Godkänd på SBP, går fint och ligger bra på vägen. Nya däck och bussningar mm.

 • Skick interiör:

  Fin klädsel och dörrsidor i grönt konstäder. Liten skada på sidan på förarstolen, se bild samt spricka uppepå instrumentbrädan, se bild.

 • Skick exteriör:

  Vacker gulgrön kulör. Blåsor i sprutspackel på några ytor (se bilder). Lackbättrad nertill. Bilen ser helt ok ut trots detta.

 • Skick helhet:

  Bra helhetsintryck. En snygg bil som tål att användas och vara stolt över.Inte utställningsskick men normalt välvårdad och fin.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1982-11-05 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1967-08-08 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1967-08-08
Senast godkända besiktning: 2017-07-24
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Lennart Ström
+46 705-24 94 10
lennart@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-06.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG