Visa alla bilder

Volvo Amazon 121 B18 — 1961

Tidig och klassiskt fin Amazon med en faktisk huvudsaklig brukare som köpte den ny.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Här får man vara petig för att hitta något att anmärka på."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
149 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13408
HEDEMORA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon 121?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Här får man vara petig för att hitta något att anmärka på."

Beskrivning

Bilen är aldrig rostlagad, däremot så lät nuvarande ägare lackera om den 1994 utvändigt då det fanns lite flagningar vid dropplistkanten. Bilen har även fått likadana däck som originalets i bagaget monterade. Säljaren köpte den 1993 av sonen till Fru Doris Johansson. Han hade ärvt den efter sin mamma som köpte bilen ny men ville bara sälja den vidare då han inte hade nåt intresse i bilen. Säljaren är alltså 3 ägaren till bilen fast i praktiken så var bara hennes son företrädare av dödsboet. Doris använde bilen men sparsamt och skötte den väl. Bilen har gått någonstans kring 10000mil, räkneverket har stannat vid 10097mil. Men den har gått obetydligt efter det. Bilen är i ett mycket fint skick, Säljaren köpte den för 28 år sen och kört kanske max 70 mil under alla år.
Denna är helt orenoverad, original reservhjul Gislaved. Plåtfalserna ser som nya. Alla plåtfalser under bilen är lika fina som dom yttre. Alla kromdetaljer är bilen original utom mittdelen på bakre stötfångaren som är utbytt pga en mindre buckla.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1961/61/62 
 • Första registreringsdatum
  1961-01-01 
 • Avläst mätarställning
  100 000 km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil/Vinyl 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket bra skick i motor och transmission.

 • Skick interiör:

  Helt och rent. Fuktskador i innertak, vilket är mycket vanligt på dessa Amazoner. Liten spricka i golvmattan vid växelspaken. NOS klädsel på framstolar.

 • Skick exteriör:

  Fin, fräsch och reprensentativ lack. Äldre omlackering från 1994.

 • Skick helhet:

  En mycket fin representant för en tidig Volvo Amazon.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1995-05-11 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1961-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1961-01-01
Senast godkända besiktning: 2021-03-17
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Detta är en mycket ovanlig modell av Volvo Amazon. Den är ifrån den senare halvan av 1961 då den nya tvådörrarsmodellen kom, samt att den från Volvo P1800 kända B18 (1,8L) motorn monterades i Amazonen dock något nedtrimmad med bl.a. en förgasare istället för två i den sportigare P1800. Den har fortfarande kvar de helröda bakljusen som de tidigare bilarna var utrustade med.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-06.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG