Visa alla bilder

Volvo Amazon 121 B16 — 1960

Fin Amazon med endast 2 ägare sedan ny.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Välskött Amazon i bra skick, vill man ha den riktigt fin bör framskärmarna som idag är plast bytas till plåtskärmar och lackera dessa i originalkulören Skifferblå. Inga direkta åtgärder behövs för att köra utom normalt underhåll."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
55 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13422
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon 121?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Välskött Amazon i bra skick, vill man ha den riktigt fin bör framskärmarna som idag är plast bytas till plåtskärmar och lackera dessa i originalkulören Skifferblå. Inga direkta åtgärder behövs för att köra utom normalt underhåll."

Beskrivning

Nuvarande ägare berättar:
Bilen köptes ny av min morbror som var lastbilsåkeriägare i Ronneby, detta var hans enda ägda personbil i livet. Han skötte den noga och hade den alltid i varmgarage. Sålde bilen till mig på grund av ålder och sjukdom 1994.
Därefter har den alltid förvarats i kallgarage eller carport hos mig och aldrig körts vintertid. Det medföljer 4 äldre dubbdäck som inte är använda på länge.
Vägmätaren är ur funktion sedan några år tillbaka men har körts sparsamt så det är ingen större avvikelse från dagen mätarställning.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1960/1960 
 • Första registreringsdatum
  1961-01-01 
 • Avläst mätarställning
  51364 km 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Blå 
 • Färg
  67 Skifferblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mekaniskt välservad och går fint. Byte av kamdrev för 5 år sedan. Bromsrenovering för 4 år sedan, nytt batteri för 1 år sedan. Vägmätaren är ur funktion.

 • Skick interiör:

  Hel och fin originalinredning, överdrag har suttit på sedan ny. Några fuktfläckar i innertak som även har lossat lite vid bakrutan.

 • Skick exteriör:

  Originallack i fint skick med någon skavank och bättring. Plastskärmar med enklare lackering och sämre passform. Däck med vit sida som släppt i kanterna.
  Bra krom.

 • Skick helhet:

  En trevlig och välskött Amazon körklar och besiktigad för alltid.
  Bilen är Tectylbehandlad och inte rostig.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1995-06-06 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1961-01-01 (regbes)
Datum i trafik första gången:1961-01-01 
Senast godkända besiktning: 2017-09-05
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-06.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG