Visa alla bilder

Volvo 244 DL — 1985

Välvårdad 80-talare med automatlåda.

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"En fin 244 i bra skick, välvårdad och välskött. Bilen behöver ingen direkt åtgärd utan kan glädja sin nya ägare i sommar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
35 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13420
BILLEBERGA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
48 - 60 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman öst och syd
Skicka meddelande

"En fin 244 i bra skick, välvårdad och välskött. Bilen behöver ingen direkt åtgärd utan kan glädja sin nya ägare i sommar."

Beskrivning

Denna bil köptes ny 1985 av en dam i Kristianstad, hon var rädd om den och förvarades mestadels i garage. Hon behöll bilen i 30 år och sålde den sedan vidare till en man i Höganäs som använde den till 2019 då en man från Tranås köpte den.

2020 köptes den av nuvarande ägare som besiktigade den och fick anmärkning på en fjäderbenstallrik som nu är bytt.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1985/1985 
 • Första registreringsdatum
  1985-03-05 
 • Avläst mätarställning
  200040 km 
 • Regnr
  GOU212 
 • Chassinummer
  244237F1121152 
 • Kw / hk
  76 / 103 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Blå textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välservat exemplar som går bra, bromsar och övrig teknik fungerar som det ska.

 • Skick interiör:

  Fin originalinredning med få spår av användning, helt och rent innertak.

 • Skick exteriör:

  Originallack som klarat sig fint endast få bruksspår och lite rostprickar vid skärmkanterna, lister och stötfångare i bra skick.

 • Skick helhet:

  En välvårdad representant av vår vanligaste bil väl värd att bevara och bruka.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2017-05-01
Ursprungsbesiktning: 1985-02-26 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1985-03-05
Senast godkända besiktning: 2020-05-25
Besiktigad tom: - 2022-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Volvo 240 var en vidareutveckling av Volvo 140 och presenterades 1974. På de första årgångarna av Volvo 240 kan man tydligt se släktdragen i fronten från konceptbilen Volvo VESC. 240 (inklusive Volvo 260) hade stora försäljningsframgångar och är Volvos mest tillverkade modellserie med sina cirka 2,8 miljoner exemplar. Den indelades precis som sin föregångare i 242 (tvådörrarsversion), 244 (fyradörrarsversionen) och 245 (kombimodellen). Dessa beteckningar togs bort i och med årsmodell 1983 - istället fick samtliga versioner officiellt heta 240. Beteckningarna används fortfarande i folkmun för att klargöra vilken kaross det handlar om. Kombivarianten (kallas så gott som alltid Volvo 245) var under många år populär bland svenska barnfamiljer

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-06.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG