Visa alla bilder

Saab 900i — 1988

Klassisk 900 i dåtidens basutgåva. Fin historik med fabriksanknytning.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bra exemplar med ett inre och yttre som relaterar fint till körsträckan."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
35 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13260
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Saab 900i?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bra exemplar med ett inre och yttre som relaterar fint till körsträckan."

Beskrivning

Det här exemplaret kördes som tjänstebil på Saabs växellådsfabrik i Göteborg, togs över av en anställd och senare den anställdes mor, den nuvarande ägaren. Bilen har ofta vilat i ett varmgarage och sällan varit ute i vintern efter tjänstebilsåren.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1988-06-13 
 • Avläst mätarställning
  119200 km 
 • Kw / hk
  81 / 110 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Grön Metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och låda låter och känns Saabiga på rätt sätt; de känns igen, helt enkelt.

 • Skick interiör:

  Hel och fräsch inredning. Taket hänger som så ofta på de här modellerna, men här har ägaren hängt upp det lite kreativt.

 • Skick exteriör:

  Lacken motsvarar körsträckan och har ett normalt slitage. Några små märken här och där. Liten buckla under en dekal. Original aluminmiumfälgar med några små skrapmärken fram.

 • Skick helhet:

  En vettig 900 i ett trevligt skick med en låg körsträcka som gör den till en youngtimer färdig för entusiastvård för framtiden.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1993-02-24
Ursprungsbesiktning: 1988-05-06 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1988-06-13
Senast godkända besiktning: 2020-12-02
Besiktigad tom: - 2022-12-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3 

Fakta om modellen

Saab 900 en större och bekvämare vidareutveckling av Saab 99 med samma B-motor som såldes 1978 till 1994. 900 modellen fick en ny och modern instrumentpanel, ny vindruta och mer effektiva strålkastare. Saab förstärkte även framvagns konstruktionen och trimmades in samt justerades med andra hjulvinklar och en mer optimal placering av dämpare och fjädrar.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Peter Sundfeldt
Mobil: 0705-388022
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG