Visa alla bilder
Visa film

Porsche 993 Carrera 2 — 1995

Sista generationen Porsche 911 med luftkyld motor. Välvårdat och fint skick. Nyservad och dokumenterad historik.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Trevlig 993 Carrera 2 med få ägare. Bra skick i förhållande till körsträckan. Import från USA 2017."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
310 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
10690
GÖTEBORG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
475 - 525 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande

"Trevlig 993 Carrera 2 med få ägare. Bra skick i förhållande till körsträckan. Import från USA 2017."

Beskrivning

Fin och välhållen 993 Carrera 2 med luftkyld 3,6-liters boxersexa på 282 hk och den automatiska Tiptronic-lådan. Den här bilen importerades från Kalifornien, USA under våren 2017. Bilen är i ett trevligt originalskick och har haft samma ägare från 1997 till 2016, vilken var aktiv medlem på Porsche Club Americas träffar. Utöver några stenskott är lacken bra. Några partier är omlackerade på grund av stenskott. Inredning i fint skick. 121 000 miles motsvarar strax under 19 500 mil och mätarställningen garanteras vara korrekt. Originalhandlingar finns till bilen. Uttrustad med bland annat eltaklucka, elstolar, farthållare, cd-växlare, AC, elhissar, ABS och ESP.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1995/1995 
 • Första registreringsdatum
  2017-11-09 
 • Avläst mätarställning
  124500 miles 
 • Regnr
  YKF179 
 • Chassinummer
  WP0AA2999SS323825 
 • Kw / hk
  210 / 282 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat (Tiptronic)  
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkgråblå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går fint i motor och växellåda, luftkonditioneringen är inte testad, men verkar ha en fungerande kylfunktion. Tiptronic-lådan växlar mjukt och det går utan problem.

 • Skick interiör:

  Normalt välvårdad och använd, skinnklädseln är nyligen behandlad med tvätt och mjukgörande infettning. I övrigt är det alltid lika imponerande kvalitet i material och reglage i en Porsche efter ett långt brukande.

 • Skick exteriör:

  Normalt välvårdat skick. Främre delen omlackerad på grund av stenskott, mindre nyansskillnad som bara syns i starkt solljus. Några små märken finns i lacken och mindre stenskott i vindrutan. I övrigt ett fint helhetsintryck. Helt nya däck (Hankook Ventus) i OE-dimension monterade i april 2019. Har rullat runt 100 mil.

 • Skick helhet:

  Presentabel och prydlig bil i välvårdat originalskick. Den sista luftkylda känslan gör sig påmind. Man känner att det här är en bil med att arv att förvalta. 993:an är positivt liten i storleken och med en kvalitativ känsla som få samtida bilar kan uppvisa efter 20 000 mil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-09-13
Ursprungsbesiktning: 2017-11-09 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2019-03-20 (950101)
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Nej
Årsskatt: 2199 SEK. Betalningsmånad Feb 2019
Antal ägare i Sverige: 1

Fakta om modellen

Av många Porscheentusiaster räknas 993 som den sista riktiga 911:an, fortfarande med luftkyld motor. Jämfört med sin föregångare 964 hade 993 både mer aerodynamiska former och modernare teknik. 993 hade till exempel en ny bakvagnsupphängning för att bättre hantera den charmigt förrädiska, men klassiska, överstyrningen. Med 993 kom också en ny sexväxlad låda, och en utvecklad fyrhjulsdrift i Carrera 4.
Porsche 993 fanns redan från start både som vanlig Carrera 2 och fyrhjulsdriven Carrera 4. Båda fanns även som coupé och cabriolet. Från 1996 såldes den också som Targa med ett förfinat tak jämfört med förra generationen. De lösa takdelarna var nu ersatta av en glaslucka som hade sin plats innanför bakrutan. Porsche 993 tillverkades mellan 1993 och 1998.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-06.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG