Visa alla bilder

Pontiac Firebird 400 V8 — 1969

Snyggt renoverad Firebird! Motorn utbytt till en 400 med ca 330 hk.

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"Renoverad till originalutseende på ett bra sätt. Går fint och inga stora åtgärder behövs, nytt batteri är monterat. Motorn byttes vid renovering till en 400. Bilen har inte använts på ett par år varför en mindre översyn av bromsar och dylikt kan behövas. Mycket användbara reservdelar medföljer i auktionen.
Den personliga nummerskylten medföljer inte."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
205 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13444
OSBY
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
250 - 300 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman öst och syd
Skicka meddelande

"Renoverad till originalutseende på ett bra sätt. Går fint och inga stora åtgärder behövs, nytt batteri är monterat. Motorn byttes vid renovering till en 400. Bilen har inte använts på ett par år varför en mindre översyn av bromsar och dylikt kan behövas. Mycket användbara reservdelar medföljer i auktionen.
Den personliga nummerskylten medföljer inte."

Beskrivning

Denna bil kom till familjen 1998 och användes mestadels sommartid. Då bilens lack och inredning var sliten plockades den ner och renoverades helt för ett 10-tal år sedan av mannen i familjen som var en skicklig mekaniker. Bilen blev klar i ett fint skick och användes flitigt sommartid. Tyvärr avled mannen för 5 år sedan och frun körde den sparsamt ett tag men har inte använt den på ett par år nu, så hon tycker nu att en annan entusiast får ta över. Det medföljer mycket delar som kan vara till värde för den nya ägaren bland annat 3 extra uppsättningar hjul, mycket slitagedelar, 3 rattar mm mm.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  1975-11-19 
 • Avläst mätarställning
  27155 km 
 • Regnr
  GAJ665 
 • Chassinummer
  223379U133926 
 • Kw / hk
  119 / 162 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Blå 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint sparsamt körd efter renovering, behöver en mindre översyn då den inte använts mycket de senaste åren. Skall enligt uppgift monterats en 400 motor vid renoveringen som lämnar 330 hk i originalutförande.

 • Skick interiör:

  Snyggt omklädd inredning i originalutförande, innertaket hänger något.

 • Skick exteriör:

  Proffsigt omlackad för ett 10-tal år sedan som har hållt sig bra. Fint krom och fälgar.

 • Skick helhet:

  En körklar bil med ett härligt ljud. Extra delar och hjul för ca 25000,- medföljer bilen vid köp. Besiktigad för alltid.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1998-03-01
Ursprungsbesiktning: 1975-11-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1975-11-19
Senast godkända besiktning: 2017-04-06
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 20

Fakta om modellen

Första generationen: 1967-1969
Firebird fanns i både coupé- och cabrioletversioner. Modellen delade grundkaross och många tekniska lösningar med systermodellen Chevrolet Camaro, och konkurrerade i den lyxigare delen av muskelbilsklassen med bilar som Mercury Cougar och Dodge Challenger. Modellen var Pontiacs svar på Ford Mustang som lanserades 1964, båda bilmodellerna utgjorde en ny typ av mindre, USA-tillverkade bilar som skulle tilltala ungdomen. Pontiac hade länge skissat på en helt egen modell men GM:s ledning tvingade till slut Pontiac att utgå från systermodellen Chevrolet Camaro. Motoralternativen var många när bilen lanserades. Från rak 6:a upp till 400 cui (kubiktum) V8:a. Köparen kunde välja mellan manuell eller automatisk växellåda. 1969 lanserades den första Trans Am modellen, men det byggdes bara 697 st. varav 8 st. var cabriolet. Alla var vita med blåa stripes.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-06.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG