Visa alla bilder

Plymouth Business Coupé De Luxe (6cyl) — 1950

USA-import med härlig patina. Kom till Sverige i vintras och är nu körklar. Orenoverad och busigt bruksskick.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Bilen är så som den ser ut på bilderna, sliten och med rostfläckar och bättringar. Renveringsobjekt. Ej besiiktigad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
30 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13462
TORSBY
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Plymouth Business Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Bilen är så som den ser ut på bilderna, sliten och med rostfläckar och bättringar. Renveringsobjekt. Ej besiiktigad."

Beskrivning

Tuff modell som man kan ha som den är (och förbättra efterhand), eller renovera till fint skick.
Bilen har stått i många år innan den kom till Sverige, men klarat sig bra. Titta noga på bilderna vad du ser är vad du köper, och den finkar fint som glidarbil o sommar. Ring ägaren direkt på tel 0703 438578, Anders, om du har några frågor.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1950/1950 
 • Första registreringsdatum
  2021-03-18 
 • Avläst mätarställning
  78 700 miles 
 • Kw / hk
  71 /  
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Ljusgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar och går. 3.6 l motor, 97 Hkr.

 • Skick interiör:

  Sliten originalinredning. Behövs nya mattor och omklädning av säten mm.

 • Skick exteriör:

  Ytrost och småskador finns. Väldigt rostiga trösklar.

 • Skick helhet:

  Bra helhetsintryck. Sista årsmodellen i detta utförande. Cool modell. Renoveringsobjekt med en del rost. Bilen är original och komplett. Det enda som saknas är "huvkråka" och originalradion

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-03-18 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2021-03-18 (regbes)
Datum i trafik första gången: (500101)
Senast godkända besiktning: 2021-03-18
Besiktigad tom: -1953-01-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Fakta om modellen

Citerat från allcarcollectors.com:
"Medan Plymouth tillverkade ammunition och motorer för militärt bruk under kriget arbetade designers som A. B. "" Buzz "" Grisinger, John Chika och Herb Weissinger med efterkrigstidens idéer när de kunde. Typiskt för Chrysler-tänkandet vid den tiden var släta, "flush-fender" karosser med tunna dörrpstolpar och grillar som fortsatte runt hörnen. Men som de flesta andra, återupptog Plymouth sin civila tillverkning med milt modifierade modeller från 1942 som den hungrande marknaden tog till sig som 1949-års modeller. Den första helt nya efterkrigstids Plymouthen visades i i mars '49 som fyrkantigare och mer upprätt än någon design från krigsåren."

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Lennart Ström
+46 705-24 94 10
lennart@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-06.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG