Visa alla bilder
Visa film

Opel Kadett E Cabriolet Bertone — 1991

Sällsynt modell i välhållet skick. Kom till Sverige 2003 och har gått som sommarbil i Dalarna sedan dess.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka meddelande

"Bilen är hel och fin, körd drygt 13000 mil vilket också stämmer med skicket. Normalt sliten. Småskador och skav finns."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
15 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13459
TORSBY
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
20 - 30 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Lennart Ström
Redaktör
Skicka meddelande

"Bilen är hel och fin, körd drygt 13000 mil vilket också stämmer med skicket. Normalt sliten. Småskador och skav finns."

Beskrivning

En värdig konkurrent till Golf-cabben. Denna bil är intagen från tyskland 2003 och har sedan haft fyra brukare i Dalarna och norra Värmland. Bilen är omlackad för ett några år sedan och ser bra ut, men stenskott och smårepor finns. Normalt skick invändigt. Fin att köra.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1991/1991 
 • Första registreringsdatum
  2003-04-25 
 • Avläst mätarställning
  32 621 km  
 • Regnr
  TRX406 
 • Chassinummer
  W0L000043MB537091 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Grålila metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint, kul att köra, pigg motor.

 • Skick interiör:

  Ser bra ut. Lite sliten klädsel.

 • Skick exteriör:

  Helt OK.

 • Skick helhet:

  Trevlig öppen hobbybil, som inte skäms för sig. Elektriska förarrutan går inte upp

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-09-14
Ursprungsbesiktning: 2003-04-24 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2003-05-05
Senast godkända besiktning: 2020-08-11
Besiktigad tom: - 2022-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

Citerat från Autoevolution.com:
"Kadett E var en av de mest framgångsrika bilarna som någonsin byggts av GM: s europeiska del, och Opel erbjöd den i alla former och storlekar.
Med en komplett serie som inkluderade en tre- och en femdörrars halvkombi, en sedan och en kombi, beslutade Opel att även presentera en öppen version. Bertone designade bilen och byggde den i Torino. Plötsligt hade Golf Cabriolet och Ford Escort fått en tuff konkurrent på hemmaplan.

Kadett Cabriolet producerades 1987–1993. Modellen baserades på tre-dörrarsversionen och innehöll en liknande front med böjda strålkastare inuti och vinklade utsida med hörnmonterade blinkers. Dess smala grill var dock annorlunda med en svart nos. Opel var tvungen att bygga bilen med en säkerhetsbåge ovanför de främre och bakre passagerarna på grund av säkerhetsbestämmelser. Kanvastaket kunde inte dras in helt bakom sätena och tog lite utrymme från bagageutrymmet.

Inuti innehöll Kadett Cabriolet ett par formade säten fram och två säten bak med minimalt benutrymme på grund av den korta hjulbasen. Trots de rundade yttre formerna på huven och sidopanelerna installerade Opel en kilformad instrumentpanel med ett fyrkantigt instrumentkluster.

Under huven erbjöd biltillverkaren Cabriolet uteslutande med två bensinmotorer: en på 1,6 liter och den andras på 2,0 liter. Båda motorerna hade femväxlad manuell växellåda"

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Lennart Ström
+46 705-24 94 10
lennart@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-06.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG