Visa alla bilder

Norton Commando 750 — 1969

Svensksåld klassiker som stått undanställd i många år. Mycket lite körd. Samma ägare mellan 1978 fram till 2020.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka meddelande

"Fantastiskt fint skick. Nu uppstartad och provkörd. Känns som ny. Hastighetsmätaren har antytts vara ej original, men enligt f.d. ägaren har den suttit där hela tiden, sedan ny. Mätarställningen är 265 mil, vilket kan stämma med tanke på skicket, men tyvärr ej garanteras eller styrkas."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
135 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13465
ARVIKA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
80 - 110 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka meddelande

"Fantastiskt fint skick. Nu uppstartad och provkörd. Känns som ny. Hastighetsmätaren har antytts vara ej original, men enligt f.d. ägaren har den suttit där hela tiden, sedan ny. Mätarställningen är 265 mil, vilket kan stämma med tanke på skicket, men tyvärr ej garanteras eller styrkas."

Beskrivning

Gamla reg.numret var först S2812 och sedan EZU092. (Ram nr 130.526) MC:n har fallit ur registret på grund av långt stillestånd. Gamla reg-bevis följer med, (se bilder), så att mc:n lätt kan registreras in igen, av köparen.
Denna MC såldes ny april 1969, i Karlstad, till en kund i Sunne. Nuvarande ägare köpte den förra året av sin granne (född 1956), som haft den sedan 1978. Hojen hade då bara körts kortar sträckor på somrarna under sina första av dessa ägare. Den ställdes undan inomhus och har stått där tills i höstas då den togs till Figges Brittiska MC i Charlottenberg (tel 0571-20492) för teknisk genomgång och uppstart. Eftersom MC:n gått mycket lite inte används på länge bör den köras in och få oljebyten. En låda med oljor för detta medföljer, liksom servicemanual och teknisk beskrivning (se bild). Motorcyklen är lika fin som man ser på bilderna. Ingen rost eller oxid.
Ett sällsynt tillfälle att köpa en klassisk engelsk mc, som är mycket fin att köra. Den utvecklades i samarbete med Rolls-Royce chefsingengör, och blev känd för sin vibrationsfria gång. Blev utnämnd till årets bästa MC i England 1968 tlll 1972 och tillverkades från 1967 till 1977.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  00265  
 • Regnr
  S2812 
 • Chassinummer
  130.526  
 • Kw / hk
  43 / 58 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell  
 • Klädsel
   
 • Färg
  Rödmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej körd på 40 år, men uppstartad förra året. Service kan behövas innan den tas i bruk.

 • Skick interiör:

 • Skick exteriör:

  Toppskick, likvärdig med ny. Det man kan anmärka på är att det finns lite krom-släpp (flagat) på fälgbanan på framfälgen samt lite oxid/blåsor på ljuddämparen, se bilder. Vi har fått påpekande från expert att hållare till lampan avviker något från originalutförande. Detta får köpare bedöma själv.

 • Skick helhet:

  Förutom fin teknik så är mc:n klassikt vacker i design och detaljer. Bästa samlarskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Tidigare reg. nr. var först S2812 och sedan EZU092. Köpare kan med hälp av detta ansöka om ursprungskontroll hos Transportstyrelsen och sedan registrera in MC:n igen. Vid frågor går det bra att ringa direkt till ägaren, Björn C på tel: 0705813666.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-06.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG