Visa alla bilder
Visa film

Lloyd LP 600 Van 2-cyl/4-takt — 1956

En mycket ovanlig Lloyd, perfekt för den lokale småföretagaren.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"En mycket ovanlig Lloyd skåpbil i ett mycket bra skick. Nu nybesiktigad och besiktningsbefriad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
85 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13382
GÄVLE
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
80 - 90 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman mitt och norr
Skicka meddelande

"En mycket ovanlig Lloyd skåpbil i ett mycket bra skick. Nu nybesiktigad och besiktningsbefriad."

Beskrivning

Bilen levererades 1956 till Erik Kvebaek i Oslo som en Lloyd LK 600 -56 trots att det egentligen var och är en LP 600 enl chassieplåten. LP är personbilen och LK lastfordonet av samma bil. Anledningen till det dubbla namnet är att Norska importrestriktionerna under 1950-talet begränsade utbudet hårt, men transportfordon gick lättare att registrera. Lloyd hade försökt tidigare i Norge med LP 400 bilar med fiasko som resultat. 2-takt utan kraft uppför och ingen motorbroms + moped bromsar utför misslyckades totalt. När deras 4-taktare kom 1956 gick det bättre speciellt med Deliveryn som var en Lloyd LP 600 fincombi med nedfällbart baksäte, stora motorn och 4-växlad synk-låda. Den motorn kom senare i Alexander. Den van som i några få ex. såldes i Norge var registrerade som en LP men strippad på i princip allt i. En trälåda med små fack ersatte baksätet så latt lastutrymmet blev platt. Stormotorn behölls men för att lura Norska myndigheterna att det var en snikbil tog LP 400 växellådan plats i stället. Det var en 3-växlad osynkad historia. Lacken fick naturligtvis behållas för det var för dyrt att lackera om. Alla kända ex. levererades tvåfärgade, grön och vit. Den fick också behålla de något större bromsarna som provades för Alexanders räkning på LP 600. I detta utförande var det förmodligen den billigaste bil man kunde köpa ny 1956 i Norge. Ägaren av denna bil behöll trälådan och lockades inte att sätta i baksäten som många privatpersoner gjorde i den här typen av bilar. Det syntes ju inte utåt att det inte var en varutransport när sidorutorna var täckta. Herr Kvebaek använde sin bil till slutet av 1980-talet då liemannen kom på besök och bilen exporterades till Sverige och renoverades av nästa ägare som använt den tills nyligen vid snart 90 år ålder.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1956/1956 
 • Första registreringsdatum
  1995-05-16 
 • Avläst mätarställning
  89 500 km 
 • Regnr
  PHM192 
 • Chassinummer
  6381722 
 • Kw / hk
  15 / 20 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil/vinyl 
 • Färg
  Flerfärgad 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går mycket bra i motor och transmission.

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra skick. Några lackbättringar finns.

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket bra körklart skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1995-05-22 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1995-05-16 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1995-05-22
Senast godkända besiktning: 2003-04-28
Besiktigad tom: - 2005-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-06.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG