Visa alla bilder
Visa film

Lancia Delta HF Integrale EVO 1995cc/16V — 1992

En körklar, ruskigt fin och välhållen rallyklassiker optimerad för 320 hästkrafter.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"En mycket välhållen bil som har en uppgraderad motorstyrning och insprutning för bättre prestanda."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
399 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13431
TÄBY
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
450 - 550 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman mitt och norr
Skicka meddelande

"En mycket välhållen bil som har en uppgraderad motorstyrning och insprutning för bättre prestanda."

Beskrivning

Denna Lancia Delta har ett uppgraderat insprutningssystem, Haltech, m.m. Detta resulterade i 323 bromsade hästkrafter (på hjulen) hos PBZ i Uppsala. I normalfallet är endast drygt 200 hästkrafter aktiverade men genom att vrida på den oansenliga lilla blanka nyckeln väcker man runt 120 hästkrafter till till liv. Dryga trehundra hästkrafter får den lätta bilen att mycket snabbt passera alla i Sverige använda hastighetsbegränsningar.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1992/1992 
 • Första registreringsdatum
  2005-08-03 
 • Avläst mätarställning
  91719 km? 
 • Regnr
  XFZ578 
 • Chassinummer
  ZLA831AB000551035 
 • Kw / hk
  151 / 205 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket bra skick.

 • Skick interiör:

  Mycket bra bruksskick.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra skick.

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket bra skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: I trafik 2019-06-05
Ursprungsbesiktning: 2005-08-03 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2005-09-22
Senast godkända besiktning: 2021-04-08
Besiktigad tom: - 2023-03-31
Årsskatt: 2199 kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4 

Fakta om modellen

Lancia Delta är i grunden en beskedlig bil som delade det mesta med Saab 600. Det är en körglad vardagsbil som många var nöjda med. Men för Lancia räckte inte detta utan man utvecklade en modell speciellt med tanke på rally. Det blev en fyrhjulsdriven lätt bil med en motor med högre effekt. Denna i sin tur fick en ännu mer kraftfull maskin och uppdaterat chassi. EVO-modellerna är de mest eftersökta av alla Lancia Delta Integrale. De tillverkades mellan 1991 och 1994. Totalt tillverkades cirka 45 000 exemplar Integrale.
Modellen har en framgångrik tävlingshistoria med bl.a. 46 WRC-vinster, sex Constructors Championships. Juha Kankkunen och Miki Biason var de mest framgångsrika förarna.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-06.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG