Visa alla bilder

Ferrari 308 GTS — 1979

Trevligt och lågmilat skick på en sen sjuttiotalare från Maranello med delvis en amerikansk historik, här i den försäljningsmässigt dominerande GTS-versionen med targatak.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Mycket vålvårdad och medvetet omhändertagen 308:a med en låg körsträcka."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
475 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13430
ÅTVIDABERG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
550 - 600 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande

"Mycket vålvårdad och medvetet omhändertagen 308:a med en låg körsträcka."

Beskrivning

Ja, det är en likadan som Private Investigator Magnum körde i TV-serien som utspelade sig på Hawaiiöarna, mer exakt på Oahu, där också huvudstaden Honolulu ligger. Den här Ferrarin har allt som åttiotals- och Magumentusiasten kan önska sig, även om 308:ans existens höll sig över två olika decennier 1975-1985. Bilen kom till Sverige från USA 1992 som flyttgods och den nuvarande ägaren har vårdat bilen sedan 2005.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1979/1979 
 • Första registreringsdatum
  1992-07-14 
 • Avläst mätarställning
  79 730 km 
 • Regnr
  PAY071 
 • Chassinummer
  25491 
 • Kw / hk
  151 / 205 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manual 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Full servicehistorik från USA och välservad enligt boken. Den nuvarande ägaren har heller inte hålilt igen på service och omvårdnad, bilen har en omfattande dokumentation. Förgasar-Ferrariåttan låter och känns som den italienska maskin den är; allt känns rätt i den bemärkelsen.

 • Skick interiör:

  Fin och vacker interiör med ett tydligt hantverkssignum. Det märks också att bilen har brukats sparsamt och vårdats av alla sina ägare.

 • Skick exteriör:

  Snyggt och vårdat yttre med vad som förefaller vara en originallack. Fälgarna är med all sannolikhet extrautrustning från det att bilen såldes som ny i USA.

 • Skick helhet:

  Letar du efter en tidig 308 GTS i ett sällsynt vårdat skick med allt det som en Ferrari från sent sjuttiotal står för, är det här ett rätt exemplar att lägga pengarna på. Bilen har ett slags eget coolt självförtroende, det kan låta kryptiskt, men det är den känslan man får.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2005-09-15
Ursprungsbesiktning: 1992-05-25 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1992-07-14
Senast godkända besiktning: 2019-06-18
Besiktigad tom: - 2021-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-06.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG