Visa alla bilder

Bolinder Munktell 245 Terrier — 1959

Välrenoverad BM-traktor med en spännande och vackert passande motorbestyckning.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Varsamt och snyggt utförd renovering av en svensk traktorklassiker."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
65 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13401
FALKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Varsamt och snyggt utförd renovering av en svensk traktorklassiker."

Beskrivning

Vacker att se på och med prestandaresurser utöver det vanliga. Här hittar vi en vintage och samtida lastbilsmotor från de egna leden, en Volvo B36 V8. Den motorn satt även i Volvos prestigekoncept Volvo Filip som bara byggdes i ett exemplar. Den bestyckningen ger oss en gammal traktor med en minst sagt spännande resurs för den här typen av fordon.
Ring gärna ägaren Peter Blomgren direkt på 0705-165706 om du har några frågor.

Klicka här för att se film

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1959/1959 
 • Första registreringsdatum
  1959-01-01 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  24 / 33 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Med en V8:a ombord krävs det lite mer kylning och traktorn är försedd med ett nytt kyl och en elfläkt. Ljuddämpning är också ett behov som och dämparna sitter snyggt gömda under fotplattorna. Men med ett enkel ventil/spjäll går det också att få njuta av raka Volvo V8-rör.

 • Skick interiör:

  Det mesta är i originalutförande och det gäller även förarplatsen. Här känner den gamla BM-föraren igen sig tills dess att maskineriet drar igång.

 • Skick exteriör:

  Rent och snyggt yttre. Den lilla bensin-V8:an passar fint in i traktorn utan att det ser udda ut.

 • Skick helhet:

  Smakfullt, trevligt och historiskt korrekt på ett prestanda-charmigt sätt. En veterantraktor i ett härligt skick för en frisinnad entusiast och den har synts och använts i veteranplöjning som uppvisning vid plöjningstävlingar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2011-06-03
Ursprungsbesiktning: 1959-01-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1959-01-01
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-06.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG