Visa alla bilder
Visa film

Austin-Healey 3000 BT7 — 1962

Ovanligt vackert röd och originalrenoverad Healey med känsla och noggrannhet i detaljerna, men utan överdrifter.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Bilen ger ett genomgående mycket trevligt och rätt intryck, kvalitativ och snygg utan att vara överrenoverad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
450 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13449
GÖTEBORG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
480 - 520 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande

"Bilen ger ett genomgående mycket trevligt och rätt intryck, kvalitativ och snygg utan att vara överrenoverad."

Beskrivning

En gång i tiden, när den var ny, var den en vit Big Healey i USA, i ett torrt och varmt Kalifornien. Den kom till Danmark i slutet på nittiotalet som en använd, och lite sliten, men rostfri bil. Renoverades från grunden och fick en annan originalkulör, Colorado Red. Den nuvarande ägaren köpte den 2018 och har kompletterat, förädlat och fixat med det som inte riktigt var färdigt. Nu är han färdig, han har njutit av sin bil och är redo för nya objekt. Och Healeyn i sig är redo för en ny vårdande ägare.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
  2018-04-23 
 • Avläst mätarställning
  26 563 km 
 • Regnr
  ZJU228 
 • Chassinummer
  HBT7L16938 
 • Kw / hk
  97 / 132 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Colorado Red 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn är helrenoverad, plåten med motornumret försvann tyvärr i samband med blästring av motorn, men enligt den förra ägaren i Danmark är det originalmotorn som sitter i. Lite bling i maskinrummet i form av en blank ventilkåpa med ett vackert typsnitt, polerade förgasare med kromade luftfilter och en kromad bromsvätskebehållare. Vidare menar den nuvarande ägaren att det är fel färg på motorblocket och rattstången, men det är prydligt oavsett. Original ventilkåpa finns kvar.

 • Skick interiör:

  Helt, rent och snyggt med en mjuk skinnklädsel. Hastighetsmätaren är ombyggd och kalibrerad från miles till kilometer av en schweizisk specialist på området. Vägmätaren är även framräknad till det motsvarande värdet innan ombyggnad. En fin och omsorgsfull detalj.

 • Skick exteriör:

  Snygg och bra lack, bra passning i dörrar och fint krom. I hjulhusen lyser det rött och rent. Sufflett och sittbrunnskapell är nya och hela. Nya ekerfälgar och nya XZX kvalitetsdäck från Michelins vintagesortiment, en utveckling från det på sextiotalet och tidiga sjuttiotalet dominerande Michelin XZ. Till och med reservhjulet fick sig ett färskt XZX-däck.

 • Skick helhet:

  Finkänsligt och snyggt Europa-kalibrerad vänsterstyrd Big Healey i ett vackert skick med en tydlig användarvänlig utstrålning. Kör och njut av den som den är med ett vettigt vårdande och du har trygg värdebeständig engelsk klassiker i många år framöver.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-04-23
Ursprungsbesiktning: 2018-04-23 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2018-04-23
Senast godkända besiktning: 2018-04-30
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-06.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG