Visa alla bilder

Austin Allegro 1500 — 1974

Sällsynt lågmilad Allegro i fint skick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen nyligen genomgången av ägaren och inget akut behövs för att kunna köra i sommar. Trevligt exemplar med stora motorn och 5 växlad låda."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
22 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13466
LÖDDEKÖPINGE
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen nyligen genomgången av ägaren och inget akut behövs för att kunna köra i sommar. Trevligt exemplar med stora motorn och 5 växlad låda."

Beskrivning

Denna bil köptes ny av en dam i Ljungby som brukade den fram till 1998. Hon hade då bestämt att systerdottern skulle få ta över bilen och lät en firma lackera den och svetsa lite rost i underredet så den var i fint skick när den skulle lämnas.
Systerdottern tog över och körde sparsamt med den tills hon krockade med ett rådjur. Bilen fick bara enklare skador, huv och lite av fronten men blev ståendes tills nuvarande ägare tog över 2017. Han har reparerat skadan, servat och besiktigat bilen så den är körklar.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1974/1974 
 • Första registreringsdatum
  1975-02-05 
 • Avläst mätarställning
  92770 km 
 • Kw / hk
  51 / 70 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 5 vxl 
 • Klädsel
  Svart 
 • Färg
  Orange 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen ägs av specialist på engelska bilar och har gått igenom denna mekaniskt, anser att all fungerar som förväntat.

 • Skick interiör:

  Inredning i ett brukat skick, ser bra ut men har lite skavanker bland annat små sprickor i instrumentpanelen.

 • Skick exteriör:

  Äldre lackering i härlig 70-tals orange som har hållt sig bra, lite skavanker och små blåsor finns.

 • Skick helhet:

  En Allegro i bra körklart skick, härlig 70-tals nostalgi orange med fyrkantig ratt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-05-21
Ursprungsbesiktning: 1975-02-05 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1975-02-05
Senast godkända besiktning: 2020-05-12
Besiktigad tom: - 2022-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Allegro är ju en musikterm som anger att något ska spelas lite hastigare och med glad känsla. Föregångaren, Austin/Morris/MG/VandenPlas 1100 och 1300 hade ritats av ”Hundkojans” skapare, Sir Alec Issigonis och blev en omedelbar succé vid debuten 1962. Bilarna hade en skenbart enkel och tilltalande funkisdesign som prioriterade rymlighet i kompakta mått, precis som Hundkojan.

Allegros design togs fram av Harris Mann, som tidigare varit hos Ford och svarat för den första Escort och den första Capri i slutet av 1960-talet.

Hans ursprungliga Allegro såg rejält annorlunda och mycket mer radikal ut än den färdiga produkten. Mann hade inte så mycket till övers för den fyrkantigt nya stil som kommit på bland andra VW Golf, utan ville ha en lätt kilformad profil på den nya Austin och – givetvis – halvkombilucka bak.

Han tänkte sig liknande drag också för den större modell som var i görningen, bilen som döptes till Austin Princess vid debuten några år senare.

Lagerort och visningsinfo

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-05-06.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG