Visa alla bilder
Visa film

Volvo P1800 B18 — 1964

Sent exemplar från engelska karossproduktionen och såld ny 1964 till en kund i det rostfria Arizona. Professionellt renoverad till nyskick under åren 2017-2018 i Sverige.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

""Nut & bolt"-renovering till nyskick och därmed likvärdig med ny i alla detaljer. Körd knappt 40 mil efter renovering."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
365 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11732
LIDKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

""Nut & bolt"-renovering till nyskick och därmed likvärdig med ny i alla detaljer. Körd knappt 40 mil efter renovering."

Beskrivning

Bilen köptes av andra i ägaren i USA våren 2015. Han hade haft bilen sedan 1970. Den var i USA bara använd som weekend driver och alltid förvarad i garage. Bilen kom till Sverige våren 2016 och visades i det fina – men solblekta – fyndskicket på Klassikers samlarbilsmässa i Örebro 2016 och en övertygad Volvoentusiast blev begeistrad, bestämde sig för att köpa bilen och återställa den till ett nyskick. Den här P1800:an var särdeles lämpad för uppgiften; komplett, helt rostfri och utan mekaniska eller strukturella skador.
Uppdraget för renoveringen gick till HRM Bils samlarbilsverkstad i Lidköping, vilka har fler renoverat flera Volvo sedan tidigare. Arbetet tog ett drygt år. Allt togs isär, undersöktes och återställdes till nyskick. Sammanlagda kostnaden översteg trekvarts miljoner svenska kronor. Alla detaljer är korrekta och bilen ger en nykänsla i körningen. Den är utan tvekan en av de finaste i Sverige och det skicket bekräftas av Volvo Heritage som varit i Lidköping och granskat den hösten 2018 som ett led i en egen renovering av en P1800.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  2016-02-01 
 • Avläst mätarställning
  390 km 
 • Kw / hk
  71 / 96 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Svart skinn 
 • Färg
  Körsbärsröd  

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och växellåda fullt renoverade. En service efter en inkörningsperiod är alltid att rekommendera.

 • Skick interiör:

  Mycket fin inredning i originalutförande. Mattor, säten, instrumentpanel, innertak... allt. Inga anmärkningar.

 • Skick exteriör:

  Lack, krom, lister och glas likvärdigt med nytt. Inga anmärkningar.

 • Skick helhet:

  Med stor sannolikhet en av finaste Sveriges tidiga P1800. Levereras nybesiktigad.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2016-02-01 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2016-02-01 (regbes)
Datum i trafik första gången:
Besiktigad tom: -
Senast godkända besiktning: 2016-03-09
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: -

Fakta om modellen

Många känner till den spännande historien om sonen till en designansvarig på Volvo, Helmer Pettersson, som i slutet av 1950-talet praktiserade hos designföretaget Frua i Italien. Sonen heter Pelle Petterson och hans skisser blev de som Volvo valde när de anlitat Frua för att rita en elegant GT-bil som skulle vara efterföljare till sportmodellen Volvo Sport (P1900). (Att Pelle ritat bilen hölls dock hemligt i många år.) Bilen premiärvisades 1962 och byggdes fram till 1972 som coupe´modell. Härefter i ytterligare 1,5 år som sportbackmodell vilken fick namnet P1800 ES.
De första åren pressades plåten och bilarna sattes ihop på licens hos Jensen i England. Under 1964 flyttades produktionen till Göteborg och bilarna fick ett S tillagt i modellbeteckningen (P1800S). Sammanlagt byggdes cirka 30.000 bilar av P1800, P1800S, P1800E och P1800 ES, från 1962 till och med 1973. Många gick på export till USA och i södra delarna där klimatet är gynnsamt överlevde de då tekniken är näst intill outslitlig. Rosten däremot förstörde bilarna i Sverige och Europa. Av denna anledning är just denna bil särskilt unik, då den aldrig varit rostskadad. Avslutningsvis vill nämna att den personbil som rullat längst i världen, med samma ägare är en P1800, som nu passerat 250.000 mil.
Måste vara extra roligt att köra så långt i just en sådan här bil eftersom den också betraktas som en av världena vackraste bilar. Linjer och former som väcker uppmärksamhet vart man kommer.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning hos HRM Bil i Lidköping enligt nedan:
- Lördagen den 4:e maj kl 10:00 till 14:00
- Tisdagen den 7:e maj kl 09:00 till 18:00

Visningsadress: Traversgatan 16, 531 40 Lidköping

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till vår kundtjänst på
031 - 933 331 eller maila till info@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 24:e maj. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG