Visa alla bilder
Visa film

Volvo 164E B30 E — 1974

Volvos flaggskepp i början av 1970-talet. Sista årsmodellen som de såldes i Sverige, i mycket fint orenoverat originalutförande.

"Bilen har gått i södra Kalifornien och garanterat bara körd 57.000 miles (9000mil). Helt rostfri, aldrig upplagad. Till största delen originallack. Ovanlig bil för kräsen Volvoentusiast."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
125 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11648
BORÅS
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
140 - 180 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela

"Bilen har gått i södra Kalifornien och garanterat bara körd 57.000 miles (9000mil). Helt rostfri, aldrig upplagad. Till största delen originallack. Ovanlig bil för kräsen Volvoentusiast."

Beskrivning

Bilen kom tillbaka till Sverige 2012. Har rullat i soliga San Diego och ägaren var aktiv medlem i Volvo Club America. Utrustad sedan ny med beige skinnklädsel, tonade rutor och automatväxel.
Helt original, både in- och utvändigt. Till största delen originallack. Bakluckan och någon mer del omlackerad men i rätt kulör varför det inte syns. Mycket fin skinninredning i originalutförande. Däck och fälgar i fint skick och bilen går mycket fint på vägen. Trevlig att köra med Volvos finanste motor från den tiden, med insprutning och 160 Hkr som original.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1974/1974 
 • Första registreringsdatum
  2016-11-24 
 • Avläst mätarställning
  90180 km 
 • Regnr
  RLU475 
 • Chassinummer
  1646364122827 
 • Kw / hk
  118 / 160 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat (3 vxl) 
 • Klädsel
  Läder beige 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Lågmilare som är fin att köra. Nybesktigad 3/5 2019 utan anm.

 • Skick interiör:

  Bästa samlarskick, endast liten spricka uppe på instrumentbrädan.

 • Skick exteriör:

  Jättefin, har aldrig varit skadad eller rostangripen. Två småbucklor 2 cm, finns på motorhuven samt lite dörruppslag på höger bakdörr är de enda anmärkningarna. Ett stänkskydd sitter löst. Nytt beställt.

 • Skick helhet:

  Ovanligt fint skick. En av få som aldrig varit upplagade och lite körd. Bästa skick för volvosamlaren.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2016-11-24 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2016-11-24 (regbes)
Datum i trafik första gången: -
Besiktigad tom: 2021-05-31
Senast godkända besiktning: 2019-05-02
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Volvo hade lång och stark tradition av att tillverka sexcylindriga stora bilar fram till 1950-talet. När nya 140-serien presenterades hade man redan på skrivbordet planer på att renodla och förnya konceptet.
Designchef Jan Wilsgaard hade länge lekt med tanken att lyxa till formerna och varumärket, med nya 160-serien var tiden mogen. Konkurrensen kom främst från Mercedes, BMW och Opel men även de amerikanska samt vissa brittiska bilmärkena.
Det var givet att både formspråk som teknik behövde vässas jämfört med 140-serien och när Volvo 164 visades upp var också väldigt mycket specialiserat för rikare och mer effektsökande Volvokunder. 
Axelavståndet var något förlängt eftersom den raka längsgående B30-bensinaren behövde mer utrymme i fronten. B30-motorn var en ”förlängd” variant av den slitstarka B20. Dubbla SU-förgasare och stor cylindervolym gav effekten 130 hästkrafter.
Givetvis förstärktes designen med helt ny front med sin dubbla runda ljus på var sida, den pampiga Volvogrillen och mer kromdetaljer.
Inredningen följde upp temat med läderklädsel, automatlåda och lyxutrustning som luftkonditionering.
Volvo 164 blev enormt populär i USA och när Volvo meddelade att modellen skulle läggas ned i väntan på den nya V6-försedda 264 ökade till och med försäljningen! Den omgjorda B30E-motorn med insprutning gav hela 160 hästkrafter och med de modifieringar som 140/160-serien genomgick under 1970-talet i form av ökad säkerhet, komfort och prestanda gör att man Volvokonässörer anser att Volvo 164 E är en av de absoluta främsta Volvoklassikerna genom tiderna. 

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning hos Gigalube/Bilweb Auctions i Sandared, Borås enligt nedan:
Måndag 6/5 - Onsdag 8/6 kl 09:00 - 15:00

Visningsadress: Domherrevägen 2, 518 32 Sandared

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Shaun Major på telefon +46 709 72 40 07 eller maila till shaun.major@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 24:e maj. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG