Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen T1 Kleinbus "Samba" (21-fönsters splitwindow) — 1966

Den mest klassiska och åtråvärda versionen av första generationens Volkswagens lyxbuss. Såld ny i Sverige och en av landets finaste. Orört originalskick, endast omlackade blå ytor nertill.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Otroligt fin svensksåld och orenoverad 21 fönster lyx buss. Helt original på insida och utsida, endast omlack nertill på grund av sliten lack. Går mycket fint med original 1500-motorn"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
651 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11801
LAGAN
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Otroligt fin svensksåld och orenoverad 21 fönster lyx buss. Helt original på insida och utsida, endast omlack nertill på grund av sliten lack. Går mycket fint med original 1500-motorn"

Beskrivning

Bilen säljs för kräsen samlare i Småland som haft den i flera år. Har tidigare ingått i en större samling och stått undanställd i många år. Mätarställningen kan stämma bedömer vi. Vi kan dock inte styrka detta.
Bilen är orenoverad och mycket välvårdad. Endast normala, (mindre), spår av användande invändigt. Fin kaross och lack utvändigt. Den blålackerade nederdelen, under list, är omlackad 2016 i originalkulör och perfekt gjort. Övre vita delen är originallack. Bilen har ej haft några större rostangrepp, enda plåt-panelen som är bytt är en del av golvet fram i kupén.

Få ägare, lite körd och otroligt välvårdad i karossen gör denna klassiker till en unik samlarbil. Bästa samlarskick, även i ett internationellt perspektiv, sammantaget, vill vi påstå. Visas hos samlare i Lagan på dagtid efter tidsbokning på tel 0708 304543 (9-17).

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-04-07 
 • Avläst mätarställning
  53030 km 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl original 
 • Färg
  Blå/vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint, rätt motor och växellåda. Med största sannolikhet original.

 • Skick interiör:

  Mycket fint orört originalskick

 • Skick exteriör:

  Hel och fin. Mycket välvårdad. Inga väsentliga anmärkningar.

 • Skick helhet:

  En av Sveriges absolut finaste originalbilar. Fantastiskt fin.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2015-06-17
Ursprungsbesiktning: 1966-04-07 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1966-04-20
Besiktigad tom: 2014-05-31
Senast godkända besiktning: 2012-06-13
Körförbud: Ja
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

VW-bussen kom i början av 1950-talet och denna första modell byggdes till 1967 med nuvarande utseende, så kallad splitbuss (split window). VW-modellbeteckning var typ 2 och utförande T1. Hösten 1967 kom efterfölljaren, Typ 2, T2 som i liknar denna men är längre fronten och har välvd stor vindruta (sk. bay-window).
T1 byggdes dock vidare i Brasilien fram till 1976.T2 bygdes till 2014 i Mexico. I Tyskland byggde de till 1967 respektive 1981.

VW bussen fanns i olika utföranden, som buss, skåp, pickup mfl. För passagerare fanns också en lyxmodell vilket detta är. De känns igen på fler fönster, (även på taket) och finare inredning och andra detaljer (öppningsbara fönster, kromdetaljer mm). Luxbussen kallas också Bulli, i Tyskland och Samba-bus i USA och är otroligt eftertraktad över hela världen.

Just denna är särskilt intressant för VW entusiaster och samlare eftersom den aldrig varit sliten, rostskadad eller förstörd. Det är extremt ovanligt.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning.
Kontakta ägaren i Lagan för tidsbokning.

Telefon: +46 708 30 45 43 (09:00-17:00)

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Shaun Major på telefon +46 709 72 40 07 eller maila till shaun.major@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 24:e maj. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG