Visa alla bilder

Mercedes-Benz 450 SL V8 4.5L — 1975

En av de finaste SL i USA-utförande som vi sett har bara gått 9000 mil sedan ny. Toppmodellen med finaste motorn, i orenoverat toppskick.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bästa samlarskick, helt original inredning, motorrum, bagagerum och alla detaljer i mycket fint skick. Kaross, lack och underrede också i bästa skick. Vi är misstänker att det till och med är originallack, men kan vara omlackad en gång. Mycket fin helhet och inga anmärkningar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
260 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11768
SCHWEINFURTH
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 450 SL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bästa samlarskick, helt original inredning, motorrum, bagagerum och alla detaljer i mycket fint skick. Kaross, lack och underrede också i bästa skick. Vi är misstänker att det till och med är originallack, men kan vara omlackad en gång. Mycket fin helhet och inga anmärkningar."

Beskrivning

Såld ny i San Francisco 1975. Samma ägare sedan 1987. Har bara gått 8990 svenska mil (54 000 miles).1989 flyttades bilen till ägarens semesterställe i Arizona, där den bara använts sparsamt som extrabil (stått i garage). Under 2017 köptes den i Ariizona av en svensk bilsamlare och importerades till Sverige.
Silver metallic med röd inredning, eventuellt är omlackerad en gång, (svårt att avgöra), isåfall mycket bra gjort. Orörd originalinredning som ser ut som ny. Original aluminiumfälgar, Becker kassettstereo och Hardtop finns. Ser ut som ny i motorrum och bagage. Mekaniskt i mycket bra skick. Inreggad och klar i Sverige våren 2018.
Står för tillfället hos samlare och vän i Tyskland, i Schweinfurt (mitt i Tyskland) då den under förra året varit utställd på tysklands finaste samlarbilsmässa, Techno Classica i Essen och sedan utlånad till samlaren i Schweinfurth. Här har den också fått en stor service. För svensk köpare ordnas hemtransport om så önskas, för självkostnad, cirka 7000kr.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  2018-02-01 
 • Avläst mätarställning
  89900 km 
 • Kw / hk
  134 / 182 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn och konstläder 
 • Färg
  Silvermetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Nyservad. Besiktigad 2018 utan anmärkning.

 • Skick interiör:

  Mycket fin, endast obetydliga normala spår av brukandet.

 • Skick exteriör:

  Inga anmärkningar.

 • Skick helhet:

  Bästa samlarskick, en av de finaste orenoverade tidiga SL vi sett.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2018-02-01 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2018-02-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: (750301)
Besiktigad tom: 2020-02-29
Senast godkända besiktning: 2018-02-22
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: -

Fakta om modellen

Mercedes lätta cabriolet, SL-modellen i denna nya form kom i början av 1970 talet och efterträdde den så kallade Pagodan. Bilmodellen var helt nyutvecklad hade också flera nya motorer, bland annat med V8 (350SL och 450SL) för den viktiga USA-marknaden. Bilmodellen blev otroligt populär i Europa och USA, då den är fin att köra, vacker och har högsta kvalitét på alla detaljer. En Mercedes, när de är som bäst. Byggdes ända fram till och med 1989, alltså i nästan 20 år och är nuförtiden, 30 år senare, en levande och fullt användbar klassiker med högt samlarvärde.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta handläggare Michael Luft
Mail: michael.luft@bilwebauctions.se
Telefon: +46 708 20 21 13

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Michael Luft på telefon +46 708 20 21 13 eller maila till michael.luft@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 24:e maj. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG