Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 280 SL Pagoda — 1968

Svensksåld Pagoda i mycket fint orenoverat originalskick som säljs för dödsbo. Har bara gått 8400 mil, samma ägare sedan 1973, avställd sedan 2010.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ovanligt välhållen och lite körd Pagoda, tämligen orörd. Endast fälgarna är avvikande men av tidstypisk modell som var populära i slutet av 1970-talet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
650 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11783
VÄSTERÅS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 280 SL Pagoda?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ovanligt välhållen och lite körd Pagoda, tämligen orörd. Endast fälgarna är avvikande men av tidstypisk modell som var populära i slutet av 1970-talet."

Beskrivning

Pagodamodellen betraktas som en av de vackraste MB-cabrioleter som byggts. Denna bil har stått avställd i många år i torrt varmgarage nära Uddevalla. Nu uppstartad och går fint. Samma ägare sedan 1973 som bara kört på somrarna. Bilen är hel och fin både på ut- och insidan. Till och med kassettbandspelaren fungerar felfritt, med tillhörande kassettband i jazzgenren. Utrustad med hardtop och sufflett. Suffletten är något sliten, men i fint originalskick, det verkar vara den ursprungliga.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1968-01-01 
 • Avläst mätarställning
  85000 km 
 • Kw / hk
  125 / 170 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Silver metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint och känns riktigt bra i rörelser och respons, men vill gärna ha både lite omtanke och en service då den ej brukats sedan 2010.

 • Skick interiör:

  Snygg och prydlig, välhållet originalskick, inga skador, normala spår av användande. Även en bilfilt, kassettbandspelare och band i fint fungerande originalskick.

 • Skick exteriör:

  Fint skick, endast små stenskott och några smårepor, fint krom. Dörrstängning med skönt avstämd gammaldags Mercedesklang.

 • Skick helhet:

  Mycket fint originalskick. Välvårdad med en skönt mjukt patinerad utstrålning. Med lite omsorgsfull vård av alla detaljer och byte till hjul i originalutförande kan nivån höjas ett steg till.
  Fin dokumentation och tidstypisk kuriosa för både ögon och öron.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2010-09-29
Ursprungsbesiktning: 1968-07-17 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1968-01-01
Besiktigad tom: 2010-10-31
Senast godkända besiktning: 2008-10-10
Körförbud: Ja
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

I coupéutförande har 230 SL en lätthet i linjerna som matchas av få liknande sportbilar. Taket med sina utsvängda sidor påminner om österländska byggnader med liknande takform och det är från dessa 230 SL har fått sitt allmänt vedertagna smeknamn Pagoda.
Det dröjde inte mer än ett år efter lanseringen av 250 SL innan nästa utveckling kom i form av 280 SL. Bortsett från modellbeteckningen på bakluckan kunde den endast identifieras på de nya hjulsidorna, men under motorhuven tillkom en 2,8-­litersmotor av samma modell som i W114/W115-bilarna. Den nya motorn utvecklade 167 hästkrafter och medgav en acceleration från 0–100 km/h på drygt nio sekunder.
Mest imponerande var kanske ändå att service­intervallerna ökades från 3 000 kilometer till 10 000. 23 885 exemplar av den snabba och pålitliga 280 SL rullade av bandet och bidrog till att totalt 48 912 Pagoda-bilar tillverkades mellan åren 1963 och 1971.
Texten är hämtad från boken Stora guiden om Mercedes, utgiven av Teknikens Värld.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning hos Björkmans Bil Tunbytorp i Västerås enligt nedan:
- Fredagen den 3:e maj kl.10:00 till 17:00
- Lördagen den 4:e maj kl.11:00 till 15:00

Visningsadress: Strömledningsgatan 5, 721 37 Västerås

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till vår kundtjänst på
031 - 933 331 eller maila till info@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 24:e maj. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG