Visa alla bilder

Chevrolet Master Deluxe 6-Cyl — 1938

Per-Albin Hanssons (Sveriges Statsminister) tjänstebil 1938-1940. Bilen är mycket påkostat renoverad under 1990-talet och sedan utställd i Sparreholms bilmuserum.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En fin bil som samtidigt är en intressant bit svensk historia."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
155 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11700
BORÅS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En fin bil som samtidigt är en intressant bit svensk historia."

Beskrivning

Proveniens kan betyda allt när det gäller gamla bilar. Många vill glida omkring i den Chevrolet som en gång ägdes privat av Per-Albin Hansson. Att bilen sen registrerades på Per-Albin Hanssons hustru - Sigrid - var säkert ett sätt att undvika uppmärksamhet. Kanske inte så PK för en socialdemokratisk partiledare att äga en amerikansk lyxbil vid den här tiden.

Chevrolet Master Deluxe tillverkades mellan 1933–1942 och den tillhörde de dyrare modellerna i Chevrolets dåvarande produktprogram. . Den har genomgått en varsam totalrenovering som gjordes av Bengt Augustsson i Eskilstuna.

Per Albin Hansson var enhögt uppskattad partiledare för Socialdemokraterna under åren1925–1946 och statsminister under tio år 1936–1946. Han är kanske allra mest känd för begreppet folkhemmet som han lanserade i Sverige redan under slutet av 20-talet. Under krigsåren framstod han som en landsfader som starkt bidrog till att Sverige klarade sig undan kriget

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1938/1938 
 • Första registreringsdatum
  1938-04-25 
 • Avläst mätarställning
  38899 km 
 • Kw / hk
  62 / 85 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar och går, motorer och växellådan fungerar bra. Då bilen stått länge behöver den en stor genomgång och service. Enda anmärkningen är att pop ut blinkers inte fungerar, och kräver en del av choke att starta, annars bra och har en mycket trevlig maskin rum

 • Skick interiör:

  Enda anmärkningen är baksätets armstöd är löst, i övrigt perfekt.

 • Skick exteriör:

  Inga anmärkningar.

 • Skick helhet:

  En underbar bil med en otrolig historia.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fallit ur registret / behöver regbesiktigas.

Fakta om modellen

Chevrolet Master och Master Deluxe är tillverkades av Chevrolet mellan 1933 och 1942 och ersatte den tidigare moldellen Eagle. Detta var en av de dyraste modellerna i Chevrolet's sortimentet vid denna tid. 1940 lancerades en lyxigare version baserad på Master Deluxe lanserades kallas Special Deluxe

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning hos Gigalube/Bilweb Auctions i Sandared, Borås enligt nedan:
Måndag 6/5 - Onsdag 8/6 kl 09:00 - 15:00

Visningsadress: Domherrevägen 2, 518 32 Sandared

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Shaun Major på telefon +46 709 72 40 07 eller maila till shaun.major@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 24:e maj. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG