Visa alla bilder

Oliver Cletrac skogskran med vinsch — 1950-tal

Härligt skick, med Alftaband och påbyggd skogskran samt vinsch från Rekord i Vansbro. Orenoverad, med originallack och ytrost.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Startar med nytt batteri och lite envishet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
Mäklas info_outline
Objektet är sålt efter förhandling eller förhandling pågår
OBJEKTNR
LAGERORT
12137
ÖVERKALIX
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Startar med nytt batteri och lite envishet."

Beskrivning

Under huven sitter en 2,2-liters fyrcylindrig bensin/fotogen-motor på 22 hästkrafter.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1950-tal 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin/fotogen 
 • Växellåda
 • Klädsel
 • Färg

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  -

 • Skick exteriör:

  -

 • Skick helhet:

  Häftig maskin i orenoverat orginalskick

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Ej registrerad.

Fakta om modellen

Under sina gulddagar var amerikanska Oliver en framgångsrik traktortillverkare. Som ett försök att bredda verksamheten köpte man 1944 bandtraktortillverkaren Cletrac som hamnat i ekonomisk nöd under kriget.
Lite kort om Alfta banden från ÖSA. På våren 1952 började utvecklandet av en bandförsedd traktor. En Bolinder-Munktell BM-10 köptes in. Från det traktorn lossats från järnvägsvagnen hade man på fyra dygn försett den med band. Den första halvbandaren var född. En milstolpe i företagets historia. Två dagar senare transporterades traktorn till det stora Lantbruksmötet i Eskilstuna där den väckte stort intresse hos bl a Bolinder-Munktell, som man senare tecknade ett samarbetsavtal med. Ett samarbete som varade i 23 år. Ett halvår senare stod drygt 100st  traktorchassier och väntade på att utrustas med Alfta-band, som det nya bandet kom att heta.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta Holger Larsson

Telefon: +46 705 40 00 09

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Shaun Major på telefon +46 709 72 40 07 eller maila till shaun.major@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske snarast.
OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Transport
 • Här måste du själv ombesörja transport eller hämta på plats i Överkalix.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • Traktorer och övriga fordon i denna auktion kommer från Holgers Traktormuseum och har under lång tid stått stilla. De flesta har inte körts på många år och alla har stått parkerade utomhus. Informationen om objekten är sparsam och man måste som spekulant bilda sig en uppfattning utifrån bifogat bildmaterial. Maskinerna har då och då dragits runt / startats upp men det kan ha varit flera år sedan sist. De är beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och behöver teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan köras.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG