Visa alla bilder

Massey Ferguson T20 Grålle Continental motor — 1947

Har tillhört muséet i 27 år. Hel och fin traktor. Tidig modell.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Går fint i motor och växellåda. Finns i bilregistret, inreggad 1970. Fel årsmodell i bilregistret."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
Mäklas info_outline
Objektet är sålt efter förhandling eller förhandling pågår
OBJEKTNR
LAGERORT
12159
ÖVERKALIX
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Massey Ferguson T20 Grålle?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Går fint i motor och växellåda. Finns i bilregistret, inreggad 1970. Fel årsmodell i bilregistret."

Beskrivning

Detta är en TEA-20 där TE står för Tractor England. TEA-20 betyder att det är en bensin, varav de första hade Continentalmotorn på 20 hk

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1947 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
 • Kw / hk
       / 20 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
 • Klädsel
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  -

 • Skick exteriör:

  -

 • Skick helhet:

  -

Fakta om modellen

Första traktorn lämnade fabriken i juli 1946 och redan året efter kom de första till Sverige. Av drygt 500 000 byggda såldes närmare 40 000 i Sverige. Grålle fanns i flera versioner men grundbeteckningen var TE-20 där TE stod för Tractor England. TEA-20 betyder att det är en bensin, varav de första hade Continentalmotorn på 20 hk. TE-A20 fick senare motor från Standard, TE-D gick på fotogen och TE-F på diesel. Grålle revolutionerade med den hydrauliska trepunktslyften och den automatiska tyngdöverföring med tryckavkännare – vilket gjorde att även en lätt traktor kunde dra relativt stora redskap utan att de grävde ner sig i marken. 1956 ersattes Ferguson Grålle av Ferguson 35 – med större motor, och växellådan med hög och låg. 

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta Holger Larsson

Telefon: +46 705 40 00 09

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Shaun Major på telefon +46 709 72 40 07 eller maila till shaun.major@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske snarast.
OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Transport
 • Om du vill hämta upp detta objekt hos vårt ombud Enköping kan vi förmedla en kontakt till Eurotransport / Norléns. Denna transport kostar ca 8-9000 SEK exkl moms. OBS! Objektet måste sen hämtas i Enköping 5 arbetsdagar efter ankomsten.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • Traktorer och övriga fordon i denna auktion kommer från Holgers Traktormuseum och har under lång tid stått stilla. De flesta har inte körts på många år och alla har stått parkerade utomhus. Informationen om objekten är sparsam och man måste som spekulant bilda sig en uppfattning utifrån bifogat bildmaterial. Maskinerna har då och då dragits runt / startats upp men det kan ha varit flera år sedan sist. De är beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och behöver teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan köras.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG