Visa alla bilder

International Harvester Farmall — 1940-tal

Från gård i Lauka. Orenoverat bruksskick, äldre omlackering.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Torrsprickor i däck, två har punktering. Startar och går."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
12 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12152
ÖVERKALIX
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Torrsprickor i däck, två har punktering. Startar och går."

Beskrivning

Mer info kommer

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1940-tal 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
 • Kw / hk
  23 / 30 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
 • Klädsel
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  -

 • Skick exteriör:

  -

 • Skick helhet:

  -

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Ej registrerad.

Fakta om modellen

Farmall A, B och C tillverkades i över en halv miljon exemplar mellan 1939 och 1962 och såldes över hela världen. I Sverige var modell A den klart dominerande. Det var Allis-Chalmers enkla och billiga "baby"-traktor som mer eller mindre tvingade IH att ta fram en motsvarande modell för mindre jordbruk. Den första Farmall A kom 1939 och var en s.k. offsettraktor där föraren satt på ena sidan av motorhuven så att denna inte hindrade sikten (systemet fick namnet "Cultivision"). Första Farmall B-modellen lanserades några månader senare. Det som skiljer modell A från modell B är dels styrsnäckan och dels att Farmall B har lika långa axeltrumpeter på båda sidor. Sammanlagt tillverkades A- och B-modellerna i 220 829 exemplar. Tillverkningen av B-modellen upphörde 1947. året därpå ersattes den av Farmall C, som 1951 följdes av modell Super C (som 1954 ersattes av modell 200). Farmall A utvecklades också och fick namnet Super A från 1947 och fram till 1954, då IH presenterade en efterföljare med beteckningen Farmall 100. Importen av de olika Farmalltraktorerna till Sverige upphörde 1954 i och med att Super A lades ner.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta Holger Larsson

Telefon: +46 705 40 00 09

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Shaun Major på telefon +46 709 72 40 07 eller maila till shaun.major@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske snarast.
OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Transport
 • Om du vill hämta upp detta objekt hos vårt ombud Enköping kan vi förmedla en kontakt till Eurotransport / Norléns. Denna transport kostar ca 8-9000 SEK exkl moms. OBS! Objektet måste sen hämtas i Enköping 5 arbetsdagar efter ankomsten.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • Traktorer och övriga fordon i denna auktion kommer från Holgers Traktormuseum och har under lång tid stått stilla. De flesta har inte körts på många år och alla har stått parkerade utomhus. Informationen om objekten är sparsam och man måste som spekulant bilda sig en uppfattning utifrån bifogat bildmaterial. Maskinerna har då och då dragits runt / startats upp men det kan ha varit flera år sedan sist. De är beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och behöver teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan köras.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG