Visa alla bilder

International Harvester B450 — ca 1956-58

Namnsskylt med märkning från Stora Väsby Gård, Upplands Väsby, där traktorn användes till mitten av 1990-talet, då den såldes till Holgers traktormueum

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"International Harvester satte runt 1909 upp en fabrik i Sverige, i Norrköping, för till verkning av jordbruksredkap och maskiner. Traktorerna sattes ihop i England. Storsäljare i Sverige."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
6 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12111
ÖVERKALIX
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande International Harvester B450?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"International Harvester satte runt 1909 upp en fabrik i Sverige, i Norrköping, för till verkning av jordbruksredkap och maskiner. Traktorerna sattes ihop i England. Storsäljare i Sverige."

Beskrivning

Trepunktslyft. hel och fin och härliga ytrost-patina-partier.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  ca 1956-58 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
 • Kw / hk
  40 / 55 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
 • Klädsel
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går runt i motorn, körd för 2-3 år sedan.

 • Skick exteriör:

  Fin patina.

 • Skick helhet:

  Trevligt originalskick, ej startad nu men bör fungera.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Ej registrerad.

Fakta om modellen

Under sena 50-talet hade International Harvester sin storhetsperiod i Sverige med ett enormt program. Huvudkatalogen från 1959 tar upp mer än 35 olika typer av jordbruksredskap som utvecklats och nu tillverkades i Norrköping. Många av dessa exporterades över hela världen, också till USA och till Australien och Nya Zeeland. Antalet anställda uppgick vid den här tiden till över 1 800 personer.
Det enda fabriken i Norrköping inte tillverkade var egentligen traktorer. Dessa importerades i huvudsak från England och Tyskland. Aktuella modeller 1959 var McCormick D-440 Agriomatic och B-250 WTD, Farmall D-430 Agriomatic och B-450, alla med dieselmotorer, samt bensinaren McCormick FU-235.
Men konkurrensen hårdnade, inte minst på traktorsidan där helsvenska företag som Bolinder-Munktell och Volvo tog allt större marknadsandelar. International Harvester halkade efter i utvecklingen, framför allt på dieselsidan, och år 1969 stängde fabriken i Norrköping. Fabriken i Malmö kämpade på ytterligare några år, men IH tappade även som lastbilsmärke.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta Holger Larsson

Telefon: +46 705 40 00 09

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Shaun Major på telefon +46 709 72 40 07 eller maila till shaun.major@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske snarast.
OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Transport
 • Om du vill hämta upp detta objekt hos vårt ombud Enköping kan vi förmedla en kontakt till Eurotransport / Norléns. Denna transport kostar ca 8-9000 SEK exkl moms. OBS! Objektet måste sen hämtas i Enköping 5 arbetsdagar efter ankomsten.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • Traktorer och övriga fordon i denna auktion kommer från Holgers Traktormuseum och har under lång tid stått stilla. De flesta har inte körts på många år och alla har stått parkerade utomhus. Informationen om objekten är sparsam och man måste som spekulant bilda sig en uppfattning utifrån bifogat bildmaterial. Maskinerna har då och då dragits runt / startats upp men det kan ha varit flera år sedan sist. De är beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och behöver teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan köras.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG