Visa alla bilder

Hanomag R440 Export — 1958

Stor och stark diesel. Här en lyxmodell som bara såldes på viktiga exportmarknader.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin, i orört originalskick. Har stått ute här i ett tiotal år och startats med jämna mellanrum men ej körts på flera år. Grenrör saknas och bromsarna är dåliga. Bra däck och tuff modell som är eftertraktad i samlarkretsar, särskilt i Tyskland."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
20 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12304
ÖVERKALIX
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin, i orört originalskick. Har stått ute här i ett tiotal år och startats med jämna mellanrum men ej körts på flera år. Grenrör saknas och bromsarna är dåliga. Bra däck och tuff modell som är eftertraktad i samlarkretsar, särskilt i Tyskland."

Beskrivning

Denna traktor är i fint orenoverat orginalskick, med alla detaljer på plats, bra däck, och härlig patina. Kör den som den är, eller snygga till den. Bra objekt oavsett.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1958 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
 • Klädsel
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej startad i år. Men bör gå igång utan större problem. Grenrör saknas

 • Skick exteriör:

  Helt ok skick.

 • Skick helhet:

  Medelbra, helt ok skick, för orenoverad.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Ej registrerad.

Fakta om modellen

Hanomag var en av Tysklands största tillverkare av lokomotiv, på 1800-talet, från 1835, till 1920. På trettiotalet började de tillverka traktorer och från slutet av 30 talet med dieselmotorer. Fram till slutet av 1950-talet var de marknadsledande i Tyskland. Här deras toppmodell R440 export som aldrig såldes i Tyskland, utan på viktiga exportmarknader, då den var lite mer påkostad än den tyska modellen, som hette R435.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta Holger Larsson

Telefon: +46 705 40 00 09

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Shaun Major på telefon +46 709 72 40 07 eller maila till shaun.major@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske snarast.
OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Transport
 • Om du vill hämta upp detta objekt hos vårt ombud Enköping kan vi förmedla en kontakt till Eurotransport / Norléns. Denna transport kostar ca 8-9000 SEK exkl moms. OBS! Objektet måste sen hämtas i Enköping 5 arbetsdagar efter ankomsten.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • Traktorer och övriga fordon i denna auktion kommer från Holgers Traktormuseum och har under lång tid stått stilla. De flesta har inte körts på många år och alla har stått parkerade utomhus. Informationen om objekten är sparsam och man måste som spekulant bilda sig en uppfattning utifrån bifogat bildmaterial. Maskinerna har då och då dragits runt / startats upp men det kan ha varit flera år sedan sist. De är beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och behöver teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan köras.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG