Visa alla bilder

Bolinder-Munktell Volvo T22 — 1951

Trotjänare från Volvo, som var mycket uppskattad på 1950-talet. Underbar patina. Motorn går att dra runt för hand. Ej startad på cirka fem år.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Orenoverat välhållet originalskick. Har varit utställd på traktormuseeet i tio år. Ser hel och fin ut och bör fungera."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
Mäklas info_outline
Objektet är sålt efter förhandling eller förhandling pågår
OBJEKTNR
LAGERORT
12108
ÖVERKALIX
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Orenoverat välhållet originalskick. Har varit utställd på traktormuseeet i tio år. Ser hel och fin ut och bör fungera."

Beskrivning

Trepunktslyft. Torrsprickor i däck. Fint helhetsintryck

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1951/1951 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
 • Kw / hk
  15 / 20 
 • Drivmedel
  Bensin/fotogen 
 • Växellåda
 • Klädsel
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej startad men går runt.

 • Skick exteriör:

  Normalt skick för orenoverad.

 • Skick helhet:

  Bra helhetsintryck. Trevlig modell.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1992-03-20
Ursprungsbesiktning: 1951-01-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1951-01-01
Besiktigad tom: -
Senast godkända besiktning: -
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

1946 var det premiär för en av Volvos verkliga storsäljare – T21. Mekaniseringen av det svenska jordbruket var i full gång och alldeles lagom i tid var Volvo klar med sin nya lilla traktor. Från växellådan och bakåt överensstämde T21 med BM 10, med samma femväxlade låda, samma typ av däck och inkapslade styrbromsar. Motorn var däremot en modern fyrcylindrig toppventilsmotor för fotogendrift. Efter ett par års tillverkning uppgraderades T21 till T22, som bland annat fick bättre bromsar och större däck. På det följde sedan T24 och T25 för ren bensindrift. Sammantaget nådde T20-serien under åren 1946-1949 en tillverkning på närmare 30 000 traktorer. 

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta Holger Larsson

Telefon: +46 705 40 00 09

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Shaun Major på telefon +46 709 72 40 07 eller maila till shaun.major@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske snarast.
OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Transport
 • Om du vill hämta upp detta objekt hos vårt ombud Enköping kan vi förmedla en kontakt till Eurotransport / Norléns. Denna transport kostar ca 8-9000 SEK exkl moms. OBS! Objektet måste sen hämtas i Enköping 5 arbetsdagar efter ankomsten.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • Traktorer och övriga fordon i denna auktion kommer från Holgers Traktormuseum och har under lång tid stått stilla. De flesta har inte körts på många år och alla har stått parkerade utomhus. Informationen om objekten är sparsam och man måste som spekulant bilda sig en uppfattning utifrån bifogat bildmaterial. Maskinerna har då och då dragits runt / startats upp men det kan ha varit flera år sedan sist. De är beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och behöver teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan köras.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG