Visa alla bilder

Allis Chalmers Bandtraktor 4 cyl — 1930-tal

Före detta militär bandschaktare i gott skick. Har tillhört maskinveteranernas samling. Startar och går efter lite handpåläggning.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bra tekniskt skick, lite använd. Ommålad från militärgrön till Allis-Chalmers kulör för många år sedan. Blekt färg och lite ytrost."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
5 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12094
ÖVERKALIX
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Allis Chalmers Bandtraktor?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bra tekniskt skick, lite använd. Ommålad från militärgrön till Allis-Chalmers kulör för många år sedan. Blekt färg och lite ytrost."

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1930-tal 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
   
 • Klädsel
   
 • Färg
  orange 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra men styr svänger åt ett håll enligt uppgift från ägaren.

 • Skick exteriör:

  Blekt färg och lite ytrost.

 • Skick helhet:

  Normalt skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Ej registrerad.

Fakta om modellen

Likt Caterpillar var Allis Chalmers tidiga med att erbjuda så kallade krypkedjetraktorer som styrdes med spakar. Med en sådan här klarade man styva jordar och stora redskap – där de vanliga stortraktorerna gick bet. Svagheten för bandtraktorerna var dess bristande användningsområden. Därför blev de heller aldrig någon succé bland de svenska jordbruken. 
I USA var det annorlunda och den amerikanska marknaden för bandtraktorer dominerades under 20- och 30-talen av Caterpillar och Cletrac. En av de mindre var Monarch från Wisconsin. Mot slutet av 1920-talet hamnade de i ekonomiska svårigheter, och 1928 togs verksamheten över av Allis Chalmers som därmed tog sig in på marknaden. 

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta Holger Larsson

Telefon: +46 705 40 00 09

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Shaun Major på telefon +46 709 72 40 07 eller maila till shaun.major@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske snarast.
OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Transport
 • Här måste du själv ombesörja transport eller hämta på plats i Överkalix.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • Traktorer och övriga fordon i denna auktion kommer från Holgers Traktormuseum och har under lång tid stått stilla. De flesta har inte körts på många år och alla har stått parkerade utomhus. Informationen om objekten är sparsam och man måste som spekulant bilda sig en uppfattning utifrån bifogat bildmaterial. Maskinerna har då och då dragits runt / startats upp men det kan ha varit flera år sedan sist. De är beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och behöver teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan köras.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG