Visa alla bilder

Allis Chalmers B — 1940-tal

Storsäljare på 40 och 50-talet, som passar i varje traktorsamling. Normalt bruksskick

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Omlackad från orange till röd, som bleknat och flagat. Torra däck. OK i övrigt. Bör starta."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
Mäklas info_outline
Objektet är sålt efter förhandling eller förhandling pågår
OBJEKTNR
LAGERORT
12165
ÖVERKALIX
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Omlackad från orange till röd, som bleknat och flagat. Torra däck. OK i övrigt. Bör starta."

Beskrivning

Har stått här i 10 år. Startade och servades när den kom in. Ej startad i år men går runt

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1940-tal 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
 • Växellåda
 • Klädsel
 • Färg

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bör starta efter lite handpåläggning

 • Skick exteriör:

  Flagad och blekt. Väldigt lite rost. Torra däck

 • Skick helhet:

  Hel ok skick trots utseendet

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Ej registrerad.

Fakta om modellen

Allis Chalmers B blev en stor framgång med totalt mer än 127 000 traktorer under en 20-årig tillverkningstid som startade 1937. En del av framgången för Model B hängde samman med den mångsidiga konstruktionen med liten vändradie och ställbar spårvidd för att funka i radodling. Ihop med generös markfrigång med plats för en hacka hängandes under och bra sikt blev det snart en populär bästsäljare. 
B hade en fyrcylindrig motor på antingen 14 eller 16 hk, beroende på årsmodell, växellådan i sin tur var en treväxlad låda. På de senare årsmodellerna tillkom hydraulisk lyft och möjlighet till lampor. 
Allis Chalmers B sålde bra i hemlandet USA och efter ett tag sträckte sig säljkanalerna långt utanför gränserna. Särskilt i England blev den populär. Det hela utvecklades så att Allis-Chalmers slog sig samman med en rad andra amerikanska tillverkare för att starta en sammansättningsfabrik i landet. Tillverkningen inleddes 1947, då även en version med Perkinsdiesel blev tillgänglig. 

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta Holger Larsson

Telefon: +46 705 40 00 09

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Shaun Major på telefon +46 709 72 40 07 eller maila till shaun.major@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske snarast.
OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Transport
 • Om du vill hämta upp detta objekt hos vårt ombud Enköping kan vi förmedla en kontakt till Eurotransport / Norléns. Denna transport kostar ca 8-9000 SEK exkl moms. OBS! Objektet måste sen hämtas i Enköping 5 arbetsdagar efter ankomsten.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • Traktorer och övriga fordon i denna auktion kommer från Holgers Traktormuseum och har under lång tid stått stilla. De flesta har inte körts på många år och alla har stått parkerade utomhus. Informationen om objekten är sparsam och man måste som spekulant bilda sig en uppfattning utifrån bifogat bildmaterial. Maskinerna har då och då dragits runt / startats upp men det kan ha varit flera år sedan sist. De är beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och behöver teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan köras.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG