Visa alla bilder

Stearns Knight J. Limousine Slidmotor — 1928

En av ytterst få kvar i världen. Denna ovanliga J. Limousine har renoverats för mycket stora belopp och idag återstår troligen bara mindre arbeten för att göra den klar.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Frans Johansson
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Kommer pryda varje samling när den är hundraprocentigt monterad. En mycket omfattande renovering som börjar närma sig målgång."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
220 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
10648
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Stearns Knight J. Limousine?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Frans Johansson
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Kommer pryda varje samling när den är hundraprocentigt monterad. En mycket omfattande renovering som börjar närma sig målgång."

Beskrivning

Denna ovanliga och lyxiga sjusitsiga Stearns-Knight J. Limousine är en långt gången renovering med mycket tid och pengar nedlagt. Bilen som på senare år fått nytt trä i karossen, ny lackering och stora mängder nytt krom är relativt klar exteriört. Dock återstår bland annat att montera fronten – där merparten av delar som kylarmaskering, grill och lampor finns. Dock saknas motorhuven. (Motorhuven nu funnen, se bild, kan avhämtas i Eskilstuna)
Interiört har den fått ny komplett klädsel på säten, paneler och innertak. Klädseln på vänster framdörr är inte monterad, inte heller främre golvet och mattan. Även el och belysning återstår.
Motor och växellåda som lyfts ur verkar inte vara renoverade i nutid, dock verkar förgasare, bakaxel, kardan och styrväxel genomgångna. Motorn ska dock ha renoverats av erkänt skicklige Malte Månsson i Linköping under 1970-talet, och ska vara väldigt lite använd sedan dess.
Stora summor har plöjts ner i den här renoveringen som skett på löpande aconto och mycket arbete har lagts på karosseriarbetet med plåt, trä, lack och klädsel. Totalt finns fakturor på över 730 000 kronor.
Bilens fulla historia är inte känd men ursprungligen hade den registreringsnummer A 215 och kommer den från bilmuseet i Gillstad utanför Lidköping, där en radiohandlare under 1950-talet tog bilar i inbyte och samlade till ett eget museum. I början av 2000-talet såldes dock större delen av samlingen till Skåne, där de nya ägarna renoverat ett antal av fordonen – och denna mycket ovanliga Stearns Knight J. Limousine är ett av dem.
Bilen säljs oregistrerad men eftersom dess gamla registreringsnummer är känt går det att beställa kopia på det ursprungliga registreringsbeviset och få in den i registret igen. Viktigt att veta är också att detta auktionsobjekt säljs exekutivt för konkursförvaltares räkning.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1928 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  20844km 
 • Kw / hk
       / 100 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå/svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och växellåda ej monterat, ser inte ut att nyligen vara skruvat med. Bakaxel, kardan, styrväxel verkar genomgånget/renoverat.
  Nya däck. El till motor ej genomgången/renoverat.

 • Skick interiör:

  Ny stolsklädsel, nytt innertak. Ny klädsel på dörrsidor och innerpaneler. Klädsel vänster framdörr ej monterat. Golvmattor finns löst. Golv fram ej monterat i bil. Kvar att göra är el / belysning - ej monterat. Handtag, fönstervevar, diverse lister, trä etcetera. Fram under instrumentpanel är inget monterat.

 • Skick exteriör:

  Avstannad renovering. Nytt askträ i ram. Nylackad, finns lite korn och rinn i lack. Motorhuv hittad, ej lackerad. Front ej monterad, övrigt exteriör är 90 procent klart. Diverse kromdetaljer som ej är monterade är klara för montering. Framruta, kyl, grill, lampor finns.

 • Skick helhet:

  Väl utförd renovering. Det mesta för att slutföra bilen verkar finnas.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

OBS! Detta objekt säljs exekutivt för konkursförvaltare. Här gäller inte konsumentköplagens regler, utan objektet säljs i befintligt skick som det står. (= samma regler som när Kronofogden säljer).

Fakta om modellen

Amerikanska lyxbilstillverkaren Stearns-Knight började bygga bilar redan år 1900 och togs sedan över av Willys Overland 1925 för att därefter läggas ner fyra år senare. Grundaren FB Stearns blev 1911 först i USA med att nyttja slidmatade Knight-motorn i sina bilar.
Knight-motorn var en förbränningsmotor konstruerad av amerikanska Charles Yale Knight som fick stor internationell spridning. I slutänden fanns Knights patent i minst åtta olika länder och byggdes av ett 30-tal företag. Stearns-Knight var ett av dem.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Tisdag 19 juni kl. 13:00 till 18:00
·     Tisdag 26 juni kl. 15:00 till 20:00


Visningsadress: Göteborg, Agnesbergsvägen 28, 424 38 Agnesberg

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0723-705928.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning. Hämtning skall ske senast 14 dagar efter auktionsdagen, därefter debiteras 100 kr/dag i garageavgift om inte annat överenskommits.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG