Visa alla bilder

Saab 96 3-cyl — 1964

Noggrant i ordningställd med lackering i originalkulören och nytt krom. Bara detaljarbete återstår för att få denna tvåtaktare i toppskick.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Frans Johansson
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Fint renoverad exteriör och bra originalinredning. Några gummlister att montera och klädseltvätt. Sedan i mycket fint skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
100 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
10974
SKÅNES-FAGERHULT
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Saab 96?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Frans Johansson
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Fint renoverad exteriör och bra originalinredning. Några gummlister att montera och klädseltvätt. Sedan i mycket fint skick."

Beskrivning

Tidigt exemplar av Saab 96 med den charmiga och karaktäristiska trecylindriga tvåtaktsmotorn och den fyrväxlade lådan som kom 1964. Mycket fin lackering med noggrant underarbete. Kederlisterna är nya, liksom största delen av allt krom. Inredningen är original och i mycket bra skick, dock behöver kartfacket fästas upp och gummlisterna i dörrhålen ska slutmonteras. Denna Saab med låga mil på mätaren behöver troligen enbart en lättare mekanisk översyn. Har under lång tid tillhört Jännaholms stora samling bilar och säljs avställd.
Saabs tvåtaktare bjuder på en speciell körglädje med låg effekt men med härliga chassiegenskaper och bra styrning. Sixtens Sasons mycket egna formgivning tillsammans med flygplansarvet med låg tyngdpunkt och plant golv gjorde Saabs päronhalva både vacker och genial.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1964-03-25 
 • Avläst mätarställning
  02440 
 • Kw / hk
  28 / 38 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  3-vxl 
 • Klädsel
  Vinyl/tyg 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick interiör:

  Hel originalinredning. Montering av dörrlister återstår, fartfacket på vänster sida behöver fästas upp. Inredningen behöver en noggrann klädseltvätt. Helt och fint innertak, samt gummimatta.

 • Skick exteriör:

  Lackering i den ursprungliga kulören. Nya kederlister, omkromade stötfångare, grill och frontlister, navkapslar och luckhandtag. Nya diagonaldäck med bred vit sida.

 • Skick helhet:

  Kan med enkla medel bli väldigt fin även invändigt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus Avst 1981-03-05
Ursprungsbesiktning 1964-03-25 (typbes)
Datum i trafik 1:a gång 1964-03-25
Besiktningsperiod - 1982-03-31
Senast godk besiktning 1980-03-10
Skattebefriad Ja
Antal ägare 3

Fakta om modellen

Den 17 februari 1960 var en stor dag för Saab. Då visade man för första gången nya modellen 96 och bara någon månad senare började den säljas. Saab 96 var till det yttre i stort sett likadan som 93:an fram till de bakre sidorutorna som var större. Sedan var hela bakpartiet omgjort, bakrutan hade växt med 117 procent och bagageluckan ändrad. Bensintanken var större, liksom bakljusen och handtaget till luckan bak. Förutom att den såg modernare ut var den dessutom bekvämare med större baksäte och bättre takutrymme bak. Dessutom hade den bättre ventilation. Instrumentbrädan var helt omarbetad med liggande hastighetsmätare och fyra runda visartavlor. Tekniskt sett var den dock nästan identisk med föregångaren 93 – men med samma lite större tvåtaktsmotor som funnits en tid i 95. Till en början erbjöds dock inte kombins fyrväxlade låda.
1964 års modell var inte helt lätt att skilja från föregående årsmodell men den uppmärksamme uppmärksamme kunde se att det fanns Saab-bokstäver bak ovanför det stiliserade B18-bombplanet. Visartavlorna på instrumentpanelen var nu alla runda och blinkersspaken var flyttad till vänster sida. Fästen för trepunktsbälten var standard och framhjulsbromsarna självjusterande. Nu började även den fyrväxlade lådan säljas på allvar. Största nyheten var ändå tvåkretsbromssystem.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Söndagen den 17 juni kl 13-19
·     Måndagen den 18 juni kl 15-20
·     Måndagen den 25 juni kl 15-20

Visningsadress: JÄNNAHOLM 8510, 280 40 Skånes Fagerhult

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0705-656727.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning. Hämtning skall ske senast 14 dagar efter auktionsdagen, därefter debiteras 100 kr/dag i garageavgift om inte annat överenskommits.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG