Visa alla bilder

Mercedes Benz 280 SLC — 1977

En prydlig och välskött SLC med ovanligt AMG-kit. Idag en samlarbil på uppåtgående. 

Krister Cervin
Värderingsman
Skicka meddelande

"Välvårdad bil som behöver lite exteriör lackbättring för att bli riktigt fin. Har bara gått 10 000 mil och fungerar fint."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
90 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11016
GÖTEBORG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
90 - 130 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Krister Cervin
Förordnad värderingsman
Skicka meddelande

"Välvårdad bil som behöver lite exteriör lackbättring för att bli riktigt fin. Har bara gått 10 000 mil och fungerar fint."

Beskrivning

Detta är en 280, vilket innebär Mercedes fina raka sexa på 185 hk. Det här exemplaret har bara gått 10 421 mil sedan ny och är intagen till Sverige som flyttgods från Storbritannien 1991. Den svenskamerikanske ägaren hade då köpt bilen 1989 i London som andrabil att köra barnen till skolan med. Sedan dess har den bara gått 2 000 mil och är fortfarande i prydligt skick efter många år i varmgarage. Bilen som ursprungligen lär ha ägts av en schweizisk  bankman är utrustad med AMG-spoilerkit har genom åren bland annat fått ny bränslepump, filter och insprutningsmunstycken. För tre år sedan gjordes några mindre rostskador på trösklarna i ordning och samtidigt lackerades taket, bakluckan, ena dörren och överdelen av ena bakskärmen om. Bilen har Matching Numbers och går mycket bra, AC behöver dock fyllas. 
Mercedes-Benz SLC (C107) kom 1971 och var coupéversionen av SL, (cabrioletmodellen). Med lite längre axelavstånd och ett litet baksäte blev detta en populär GT-vagn och långfärdsbil som också rönte stora framgångar i rallysammanhang på sjuttiotalet. SLC-modellen byggdes till 1981 och var Mercedes  lyxcoupé vid denna tid. Idag en samlarbil som på senare år gått upp ordentligt i värde. 
Just det här exemplaret ägs av en Mercedesentusiast som är boende i Houston, Texas. Eftersom han ska sälja sitt hus i Sverige är nu tiden kommen för en ny ägare även till bilen. 

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1977/1977 
 • Första registreringsdatum
  1991-06-03 
 • Avläst mätarställning
  10447 mil 
 • Regnr
  PAO677 
 • Chassinummer
  10702212003778 
 • Kw / hk
  136 / 182 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar och går bra. All el fungerar. Provkörd, känns helt ok, växlar fint. Nytt avgassystem, halvsats. Däck 80 procent. Växelväljaren behöver justeras något.

 • Skick interiör:

  Hel och fin klädsel. Fläckiga solskydd. Plast takpaneler missfärgade. Clips dörrhandtag höger fram lossnar. Bälte vänster fram rullar inte upp sig helt. Lucka till säkringsbox saknas.

 • Skick exteriör:

  Tvättrepor, några bulor och dörruppslag, lacksläpp sidokjolar. Några mindre ytrostfläckar finns, bl.a under vindrutan. Gummilister torra. Lackskav på framskärmar. Krom i bra skick, behöver poleras. Höger ventilationsgaller är löst.

 • Skick helhet:

  Bra bil som behöver lite exteriör lackbättring för att bli riktigt fin.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus Itrafik 2018-03-15
Ursprungsbesiktning 1991-06-03 (regbes)
Datum i trafik 1:a gång 1991-06-19
Besiktningsperiod - 2018-07-31
Senast godk besiktning 2016-07-21
Körförbud Nej
Skattebefriad Ja
Antal ägare 1

Ägarens kommentar

Bilen ursprungligen såld ny i Schweiz. Intagen av ägaren, som flyttgods till Sverige. En ägare i Sverige. AMG-paketet är original sedan bilen var ny, mycket ovanligt. Bilen är jättetrevlig att köra, en bekväm och pigg långfärdsbil med sportig stil.

Fakta om modellen

Mercedes SLC-modell kom 1971 och byggdes till 1981. Detta var Mercedes moderna lyxcoupé med längre chassi än cabrioletversionen SL. Jämfört med SL hade SLC ett litet baksäte och var 2+2 sitsig. Mercedes sportiga SLC byggdes i en förhållandevis liten serie, 60 000 exemplar – att jämföra med SL som byggdes i 260 000 exemplar. Idag är bilmodellen (R107 och C107) mycket attraktiva samlarbilar som börjar bli ovanliga då de på grund av bilens höga kvalitet användes längre än andra bilar som bruksbilar och långfärdsbilar. De är byggda för att gå mer än 100 000 mil.

Medföljer: Reservhjul med alufälg. Original domkraft. Varningstriangel, hjulmutterverktyg.
1 uppsättning nycklar och reservnycklar. Besiktningsprotokoll daterat 2016-07-21.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Tisdag 19 juni kl. 13:00 till 18:00
·     Tisdag 26 juni kl. 15:00 till 20:00


Visningsadress: Göteborg, Agnesbergsvägen 28, 424 38 Agnesberg

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0723-705928.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning. Hämtning skall ske senast 14 dagar efter auktionsdagen, därefter debiteras 100 kr/dag i garageavgift om inte annat överenskommits.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG