Visa alla bilder

Horch 930V Sports Saloon V8 — 1937

En ovanlig och eftertraktad Horch – professionellt renoverad till hög nivå. Mycket tid och pengar nerlagda. Nu återstår bara det sista.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Frans Johansson
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Professionell renovering genomförd till 75 procent. Återstår visst lackarbete, mattor och teknisk injustering."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
420 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
10656
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Horch 930V Sports Saloon?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Frans Johansson
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Professionell renovering genomförd till 75 procent. Återstår visst lackarbete, mattor och teknisk injustering."

Beskrivning

Denna mycket ovanliga Horch 930 är professionellt renoverad av Master Garage – och klar till cirka 75 procent. Det som återstår är visst lackarbete, mattor och justeringsarbeten.
Bilens fulla historia är inte känd men ursprungligen kommer den från bilmuseet i Gillstad utanför Lidköping, där en radiohandlare under 1950-talet tog bilar i inbyte och samlade till ett eget museum. I början av 2000-talet såldes dock större delen av samlingen till Skåne, där de nya ägarna kostat på denna numera mycket fina bil nära 980 000 kronor i arbete och material.
Mycket jobb har lagts på kaross, lack och krom, men även på motor och inredning.
Motorblocket har borrats och fått nya kolvar, ram- och vevlager, samt nyslipad vevaxel. Bränslepumpen är renoverad, liksom kylare, startmotor och mängder med annat. Bromsarna är i ordningställda med renoverad huvudbromscylinder och nya hjulcylindrar.
Stora summor har även lagts på inredningen där bland annat stolar och dörrsidor renoverats till originalutförande med handvävt tyg i Berlinerblått. Det som återstår att göra när det kommer till interiören är mattor, och renovering av instrumenten som finns för avhämtning i Eskilstuna.
Kompletterande lackeringsarbeten behöver göras på framskärmarna och i övrigt finns en del mindre skav som behöver åtgärdas. Merparten av delarna som inte är monterade finns. Bilen har också fått nytt elsystem draget.
Denna Horch säljs oregistrerad men eftersom dess gamla registreringsnummer är känt går det att beställa kopia på det ursprungliga registreringsbeviset och få in den i registret igen. Viktigt att veta är också att detta auktionsobjekt säljs exekutivt för konkursförvaltares räkning.
Lyxbilsmärket Horch som var stor konkurrent till Mercedes-Benz kom i början på 1930-talet med sin mindre modell 830, som med kortare hjulbas döptes till 930. Dessa mindre modeller som fick en nyutvecklad V8 gick att få med en rad olika karosser. Bland annat som fyrdörrars Sport Saloon.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1937 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  75 / 100 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Borrat motorblock, nya kolvar, nya ram- och vevlager, samt nyslipad vevaxel. Bränslepumpen är renoverad, liksom kylare, startmotor och mängder med annat. Nya bromsar med bland annat renoverad huvudbromscylinder och nya hjulcylindrar. Nytt elsystem draget. Allt mekaniskt verkar genomgånget och renoverat.
  Väldigt mycket gjort men behöver göras körklar och justeras in. Ej testad eller provkörd. Ej startad av oss. Caviat emptor*.

  * Caveat emptor är ett latinskt juridiskt uttryck med innebörd att en köpare av något får stå risken för att vad som köpts inte motsvarar hans förväntningar.

 • Skick interiör:

  Professionellt omklädd inredning efter originalutförande. Innertak, dörrsidor, säten med mera i bästa skick. Återstår mattor och renovering av instrument. Originalinstrumenten finns för avhämtning i Eskilstuna. Träarbetet renoverat.

 • Skick exteriör:

  Professionellt renoverad kaross med mycket hög standard. Allt krom har kromats om. Framskärmar ej lackerade. Finns en del mindre skador i övrig lackering.

 • Skick helhet:

  Olika delar professionellt renoverade. Men då bilen ej är helt färdig blir helhetsbetyget som den står nu. Kan utan vidare slutmonteras och göras färdigt, av kunnig. Skulle fått 4+ till 5 om den varit körklar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

OBS! Detta objekt säljs exekutivt för konkursförvaltare. Här gäller inte konsumentköplagens regler, utan objektet säljs i befintligt skick som det står. (= samma regler som när Kronofogden säljer).

Gamla reg.numret var B23646. Köparen kan med detta beställa kopia på ursprungligt reg-bevis och ansöka om inregistrering hos Transportstyrelsen. Vi har ett gammalt registreringsbevis som följer med bilen.
Bilen säljs oregistrerad. Köparen får själv registrera in den.

Old Swedish registration no was B 23646. The buyer can registrate the car with help from this number.

Ägarens kommentar

Horch 930 V 1938. V 8 motor Hp 92. Old registration no B 23646. Renovated for 978 000 skr. Fabric is handwoven in original Berliner blue colours.

Fakta om modellen

Lyxbilstillverkaren Horch var inte immuna mot de ekonomiska svängningarna och efter konglomeratet för att bilda Auto Union tillsammans med Audi, DKW och Wanderer. Den enda som var en egentlig rival till Mercedes-Benz var dock Horch.
1932 presenterade man en mindre modell – 830 som med den kortare hjulbasen fick namnet 930. 830 och 930 fanns med aningen 3,5 liters eller 3,8 liters V8, karosserimässigt fanns både en saloon, en limousine, en tourer och tre typer av öppna cabrioleter att välja på.
Efter andra världskriget slutade Horch fabrik på den östra sidan av järnridån och lyxtiden var förbi. Näst väntade Trabanttillverkning.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Tisdag 19 juni kl. 13:00 till 18:00
·     Tisdag 26 juni kl. 15:00 till 20:00


Visningsadress: Göteborg, Agnesbergsvägen 28, 424 38 Agnesberg

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0723-705928.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning. Hämtning skall ske senast 14 dagar efter auktionsdagen, därefter debiteras 100 kr/dag i garageavgift om inte annat överenskommits.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG