Visa alla bilder

Ford Zephyr 6-cyl — 1961

Brittiska Fords största under 60-talet. Här i prydligt originalskick invändigt som utvändigt.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Frans Johansson
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Superfint orört originalskick gör denna till en av samlingens mest unika exemplar. Bara 9 000 mil och i skick därefter!"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
42 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
10918
SKÅNES-FAGERHULT
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Zephyr?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Frans Johansson
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Superfint orört originalskick gör denna till en av samlingens mest unika exemplar. Bara 9 000 mil och i skick därefter!"

Beskrivning

En fin originalbil som länge tillhört Jännaholms samlingar. Sannolikt har den inte gått mer än drygt 9 000 mil sedan ny och skicket är därefter med välskött lack och lika väl omhändertagen inredning i tidstypiskt mönster som matchar den solida lacken mycket väl. Några mindre stenskott finns, liksom en spricka i soffan fram, bilen är dock genuin och prydlig i varje detalj. Denna Zephyr som delade kaross med den lyxigare Zodiacen är en Mark II – vilket innebär rak sexcylindrig motor på 86 hk och rattväxel.
Det här exemplaret besiktigades senast 2001. Sedan dess har det rullat mycket lite och bilen behöver idag en mindre mekanisk översyn innan den åter är redo för vägarna.
Eftermonterat Waso rattlås.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1961/1961 
 • Första registreringsdatum
  1961-01-01 
 • Avläst mätarställning
  9224 
 • Kw / hk
  66 / 86 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Har länge ingått Jännaholms omfattande samlingar. Bilarna har startats och körts regelbundet, men inte besiktigats under många år. Flertalet bilar har dåliga batterier, gamla däck och kräver service och översyn av mekaniken innan igångsättande. Besiktigades senast 2001, då bilen gått 9 087 mil. Nu visar mätaren 9 224.

 • Skick interiör:

  Original inredning i fint skick. Främre soffan har spricka i en söm, omklätt mittarmstöd i felaktigt tyg. Baksoffan skulle må bra av rengöring. Den så känsliga aluminiumlisten på instrumentbrädan har några mindre repor. Rattcentrum visar spår av användande. Helt och fint innertak.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin originallack med noggrant bättrade stenskott och ett fåtal små repor. Fint krom, liten buckla på bakre stötfångaren.

 • Skick helhet:

  Prydlig originalbil i varje detalj. Genuin med få mil på mätaren.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus Avst 2007-08-31
Ursprungsbesiktning 1961-01-01 (typbes)
Datum i trafik 1:a gång 1961-01-01
Besiktningsperiod - 2005-04-30
Senast godk besiktning 2003-04-23
Skattebefriad Ja
Antal ägare 3

Ägarens kommentar

Original instruktionsbok, servicebok och körjournal finns. En bil för pedantisk samlare!

Fakta om modellen

Zephyr blev en av brittiska Fords verkliga långkörare. Zephyren och de lyxigare versionerna Zodiac och Executive var de största i brittiska Fords program fram till presentationen av Consul och Granada 1972.
Ford Zephyr Mark II kom 1956 – och den raka sexan hade nu vuxit till 2,5 liter och 86 hk. Växellådan var treväxlad men överväxel fanns som extrautrustning, liksom automatlåda från Borg Warner. Från början satt det trumbromsar runt om men skivor fram blev standard från mitten av 1961.
Zodiak erbjöds under vissa år med två olika tak – varav instrumentbrädorna också skilde beroende på om man valt det höga eller mindre bulliga. Ford Zephyr Mark II som tillverkades mellan 1956 och 1962 fanns både som fyrdörrars sedan, herrgårdsvagn och som idag mycket ovanlig cabriolet.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Söndagen den 17 juni kl 13-19
·     Måndagen den 18 juni kl 15-20
·     Måndagen den 25 juni kl 15-20

Visningsadress: JÄNNAHOLM 8510, 280 40 Skånes Fagerhult

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0705-656727.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning. Hämtning skall ske senast 14 dagar efter auktionsdagen, därefter debiteras 100 kr/dag i garageavgift om inte annat överenskommits.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG