Visa alla bilder
Visa film

Fiat 1500 Cabriolet 4-cyl — 1964

Njut av Pininfarinas underbara 60-talsformgivning som genomsyrar varenda detalj.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Jan Byström
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Gott helhetsintryck. Mycket fint motorrum. Kräver lite kosmetiskt arbete både in- och utvändigt för att bli riktigt fin."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
138 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
10700
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Fiat 1500 Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Jan Byström
Värderingssamordnare
Skicka E-post meddelande

"Gott helhetsintryck. Mycket fint motorrum. Kräver lite kosmetiskt arbete både in- och utvändigt för att bli riktigt fin."

Beskrivning

En sportig italiensk 60-talscabriolet. När denna Fiat 1500 renoverades fick den bland annat ny lack. Inredningen är också i gott skick, liksom motorrummet med 1500-motorn på 72 hk. Bilen har sportavgassystem och går bra. Med bilen följer pärm med bilder och kvitton från renoveringen.
Under de sista åren på 1950-talet blev det allt tydligare att Fiat behövde en sportbil för att kunna konkurrera med de andra storsäljande européerna på den amerikanska marknaden. För formen stod Pininfarina som lät sig inspireras av sitt eget arbete med Ferrari 250 GT California Spider.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1964-01-01 
 • Avläst mätarställning
  35169 
 • Kw / hk
  59 / 79 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Svart läder 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar bra, låter bra, ok att köra. Fint renoverat motorrum. Dörrlås ur funktion. Underredesbehandlad och nya däck på 1000 Miglia-fälgar. Sportavgassystem som ger ett tufft ljud.

 • Skick interiör:

  Fina stolar och instrumentpanel med knappar och reglage i bra skick. Golvmatta och en dörrsida kan behöva lite justering för hundraprocentig montering. Pedalgummin är slitna och vissa eldragningar behöver gömmas bättre under panelen. Tidstypisk radio.

 • Skick exteriör:

  Bra lack med några få mindre bubblor. Vissa kromdetaljer behöver poleras för att få tillbaka sin glans. Några av gumlisterna är lite torra. Bra däck.

 • Skick helhet:

  Gott helhetsintryck men det sista kosmetiska arbetet fattas för att den ska bli riktigt fin. Fint renoverat motorrum. Till bilen följer pärm med bilder och kvitton från renoveringen, två extra nycklar till tändningslåset och ett extra topplock.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus Avst 2015-09-03
Ursprungsbesiktning 1964-01-01 (regbes)
Datum i trafik 1:a gång 1964-01-01
Besiktningsperiod -2017-08-31
Senast godk besiktning 2015-08-28
Skattebefriad Ja
Antal ägare 9

Fakta om modellen

I slutet av 1950-talet behövde Fiat en sportbil för att på allvar kunna konkurrera på amerikanska marknaden. För formen stod Pininfarina som lånade en del designgrepp från Ferrari 250 GT California Spider.
1963 ersattes motorn på 1,2 liter med en större 1500 på 72 hk. Fiat 1500 gick nu också att få som coupé. Tidigt 1965 kom också den femväxlade lådan och bromsarna fick servo. Samtidigt ökade antalet hästkrafter till 75. 1966 ersattes modellen av en helt ny generation. Coupén såldes dock ytterligare ett år. Betraktas som en av Fiats och Pininfarinas vackraste bilar idag. Få exemplar kvar gör den till en riktig samlarbil.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Tisdag 19 juni kl. 13:00 till 18:00
·     Tisdag 26 juni kl. 15:00 till 20:00


Visningsadress: Göteborg, Agnesbergsvägen 28, 424 38 Agnesberg

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0723-705928.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning. Hämtning skall ske senast 14 dagar efter auktionsdagen, därefter debiteras 100 kr/dag i garageavgift om inte annat överenskommits.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG