Visa alla bilder

Fiat 1200 Pininfarina Coupé 4-cyl — 1958

Ett ytterst fåtal tillverkade och idag finns bara en handfull kvar. Denna fyrsitsiga Pininfarina Coupé såldes ny i Sverige och är idag ett fint renoveringsobjekt.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Jan Byström
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket sällsynt bil med bra grund för en helrenovering. Bara få detaljer saknas för att den ska vara komplett."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
50 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11080
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Fiat 1200 Pininfarina Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Jan Byström
Värderingssamordnare
Skicka E-post meddelande

"Mycket sällsynt bil med bra grund för en helrenovering. Bara få detaljer saknas för att den ska vara komplett."

Beskrivning

En mycket ovanlig fyrsitsig Pininfarina Coupé såld ny i Sverige. Bilen som bara haft fem ägare ställdes av redan 1970 och är idag ett fint renoveringsobjekt och krom som nyligen kromats om.
Nuvarande ägare har liksom Bilweb Auctions gått på djupet i jakten på information om modellen och konstaterar att den är mycket sällsynt. Enligt ägaren finns det maximalt en handfull kvar. Detta är en av dem. Denna Fiat 1200 med Pininfarina Coupé-kaross gjordes i två versioner, dels en tvåsitsig, dels en med plats för fyra som denna. Karossen som fortfarande har sin originallack är i bra grundskick och kräver lite rostlagning men inga omfattande arbeten. Inredningen i tyg är dock i sämre skick. Denna mycket udda och spännande italienare är komplett – och i köpet medföljer en del nya bromsdetaljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1958/1958 
 • Första registreringsdatum
  1958-07-02 
 • Avläst mätarställning
  25720 km 
 • Kw / hk
  40 / 54 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Elfel – händer inget när man vrider på tändningen. Framlampor lyser dock när man slår på belysning. Chassi och motorrum slitna. Rörigt elsystem som ej verkar helt original.

 • Skick interiör:

  Behöver kläs om, säten mattor, innertak är i dåligt skick. Fuktskadat. Dörrhandtag förardörr är trasigt och ligger löst i bilen, något reglage saknas.

 • Skick exteriör:

  Delvis omlackerad, penselbättrad. Bucklor, repor, rost och lacksläpp finns. Rutlister torra och kromet är matt. Vindruta sprucken. Två hål i baklucka efter tidigare skylthållare. Stötfångare fram och bak, och strålkastarsargar jättefina (nya eller omkromade). Höger baklampa och centrumkåpa vänster bak saknas. Vänster backspegel ligger lös i bilen.

 • Skick helhet:

  99 procent komplett bil. Bra renoveringsobjekt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus Avst 1970-11-30
Ursprungsbesiktning 1958-07-02 (regbes)
Datum i trafik 1:a gång 1958-07-02
Besiktningsperiod - 1960-07-31
Antal ägare 5
Skattebefriad Ja

Ägarens kommentar

Unik bil som bara verkar ha byggts i ett mycket fåtal exemplar. Troligen inte fler än en handfull. Idag finns bara ett fåtal av dessa kvar. Den här känns lite som en prototyp eller förseriebil. Bakluckan är till exempel gjord i glasfiber.

Fakta om modellen

Carozzeria Pininfarina med hemadress Turin. Genom åren har många av de mest kända bilformgivarna jobbat för företaget som blivit ett av de mest kända inom karossdesign och byggande av konceptbilar.
De första bilarna ritades redan under 1930-talet och merparten av de italienska biltillverkarna har genom åren nyttjat Pininfarinas tjänster. Bland annat Fiat.
1957 introducerades Fiat 1100 på Turin Motor Show och snart kom 1200-modellen som fanns tillgänglig som Granluce Sedan, Cabriolet och Spider. Inför 1959 moderniserades cabrioleten och coupén med Pininfarinaritade karosser – inte alldeles olik Ferrari 250 GT Coupé.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Tisdag 19 juni kl. 13:00 till 18:00
·     Tisdag 26 juni kl. 15:00 till 20:00


Visningsadress: Göteborg, Agnesbergsvägen 28, 424 38 Agnesberg

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0723-705928.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning. Hämtning skall ske senast 14 dagar efter auktionsdagen, därefter debiteras 100 kr/dag i garageavgift om inte annat överenskommits.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG