Visa alla bilder

Cadillac Series 62 Coupé V8

Linjeskön och pampig 40-talare. En av Cadillacs mest fulländade coupéer – här i bruksskick!

"Cadillac med mycket fina 40-talsformer. Behöver en del mindre arbeten och gärna ny inredning för att vara redo för sommarcruisingen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
290 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11076
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Cadillac Series 62 Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Jan Byström
Värderingssamordnare
Skicka E-post meddelande

"Cadillac med mycket fina 40-talsformer. Behöver en del mindre arbeten och gärna ny inredning för att vara redo för sommarcruisingen."

Beskrivning

Vackert linjesköna Series 2 Coupé formgiven av välkände Harley Earl. Karossen är lite flammig och det finns mindre skador på kromet. Inredningen sliten med originaltyg medföljer till en ömklädsel av sofforna.
Bilen är provstartad men behöver en ny vattenpump för att kunna brukas. Med lite inredningsarbete, en mindre mekanisk översyn och kanske en maskinpolering – snart redo för vägarna igen.
Denna Cadillac är välutrustad med gangsterkeps, backljus, radio, blomvas och en del tidstypisk kuriosa som hatt och tidningar från tiden.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1946 
 • Första registreringsdatum
  2007-07-03 
 • Avläst mätarställning
  3183 miles 
 • Kw / hk
  112 / 150 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorrum och underrede i bruksskick. Vänster framdörr går ej att öppna utifrån, handtag hänger. Däck 50 procent. En kort uppstart med hjälp av startgas – vattenpump defekt. Batteri saknas.

 • Skick interiör:

  Säten, dörrsidor och golvmattor slitna. Soffa fram har stora slitagehål. Instrumentpanel, ratt, reglage i något slitet bruksskick. Innertak är helt ok. Skador, slitage, sprickor finns på hela interiören. En hel rulle med originaltyg medföljer till klä om alla säten. Bagage med sliten och delvis lös klädsel.

 • Skick exteriör:

  Fin kaross. Finns några prickar och ett antal mindre repor, lacksläpp och rostbubblor. Karossen är lite flammig och matt, kanske går att maskinpolera bort. Krom har någon skada. åldersnoppor eller repor.

 • Skick helhet:

  Med ny vattenpump är bil i körbart skick. Rekommenderar att klä om inredningen med medföljande tyg och en maskinpolering. Resultatet blir en bra cruisingbil i bättre bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus Itrafik 2007-07-03
Ursprungsbesiktning 2007-07-03 (regbes)
Datum i trafik 1:a gång 2007-07-03(460101)
Besiktningsperiod -
Senast godk besiktning 2007-07-03
Skattebefriad Ja
Antal ägare 2

Fakta om modellen

Serie 62 blev en av Cadillacs verkliga långkörare som producerades från 1940 till 1964. Den andra generationen kom 1942 och fyra år senare gick man över till att nyttja GM:s c-plattform – samma som hos Buick Roadmaster, Oldsmobile 98 och Cadillac Sixty Special. Efter omgörningen var detta den första Cadillacen som gick i produktion efter andra världskriget. Karosserna som ritades av välkände Harley Earl fanns antingen som tvådörrars coupé, fyrdörrars sedan och tvådörrars cabriolet. För kraften stod en 346 kubiktum stor V8 kopplad antingen till en treväxlad manuell låda eller en fyrstegad automat.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Tisdag 19 juni kl. 13:00 till 18:00
·     Tisdag 26 juni kl. 15:00 till 20:00


Visningsadress: Göteborg, Agnesbergsvägen 28, 424 38 Agnesberg

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0723-705928.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning. Hämtning skall ske senast 14 dagar efter auktionsdagen, därefter debiteras 100 kr/dag i garageavgift om inte annat överenskommits.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG