Visa alla bilder

Borgward Isabella TS De Luxe 4-cyl — 1958

En av 1950-talets verkliga kvalitetsvagnar med fin patina. Förste ägaren var disponenten för Skultuna Bruk. Detta är en mycket ovanlig TS De Luxe!

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Frans Johansson
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Har stått ingått i Sparreholms samlingar sedan 1985. Fint välvårdat orenoverat skick. Ovanligt fin."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
75 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11056
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Borgward Isabella TS De Luxe?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Frans Johansson
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Har stått ingått i Sparreholms samlingar sedan 1985. Fint välvårdat orenoverat skick. Ovanligt fin."

Beskrivning

Denna Borgward Isabella som är en ovanlig TS i De Luxe-utförande köptes ny av dåvarande disponenten på Skultuna Bruk, norr om Västerås. Disponenten körde sedan med bilen under alla år fram till sin död 1978. Efter lång tid på ett museum i Västerås hamnade bilen sedermera i Sparreholms samlingar.
Under sin tid där har den rostskyddsbehandlats med olja, framvagnen har fått ny krängningshämmare, p-ändar och stötdämpare. Den har även fått nya bromstrummor och diverse annat. Lacken är prydlig men inte perfekt och inredningen i stort sett hel och komplett.
Isabella som tillverkades mellan 1954 och 1962 blev en verklig storsäljare i Sverige och rankas inte minst i Tyskland som en av Mercedes-Benz största och farligaste konkurrenter.
Detta exemplar har sin originalinredning i behåll, numera fint patinerad. Motorn måste startas med startgas eftersom bilen stått avställd sedan 2005. Denna Isabella har körförbud.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1958/1958 
 • Första registreringsdatum
  1992-04-13 
 • Avläst mätarställning
  54238 km 
 • Kw / hk
  55 / 74 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Röd / vit galon 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Höger dörr går ej att öppna inifrån. Batteri saknas. Baklucka måste lyftas när man drar i öppningshandtag. Vänster dörr svår att stänga. Undertill är chassit i finare bruksskick. Motorrum är rent och snyggt. Motor verkar genomgången. Däcken är 70-procentiga. Startar på startgas.

 • Skick interiör:

  Hel och komplett med normalt bruksslitage. Ratt och övriga reglage bär spår av slitage. Vänster dörrsida smutigare än övrig inredning. Två mindre hål i klädsel på förarstolens ryggstöd. Troligtvis originalmatta med lite slitage. Fläckigt runt bakruta. Lister runt rutor något skadade. I ordningställt bagage.

 • Skick exteriör:

  Komplett fin bil. Delvis torra gummilister. Liten rostbubbla vänster fram dörr, lite bubblor samt sprickor i klarlack. Mindre bulor och andra skador finns. Sliten vindruta och avbruten antenn.

 • Skick helhet:

  Bil är genomgången och i bra skick. Bara att köra och göra små förbättringar estetiskt om man vill.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus Avst 2005-07-18
Ursprungsbesiktning 1992-04-13 (regbes)
Datum i trafik 1:a gång 1992-04-13
Besiktningsperiod - 2006-05-31
Senast godk besiktning 2004-05-17
Skattebefriad Ja
Antal ägare 6

Fakta om modellen

Tyska Borgward var på sin tid en storsäljare i Sverige hårt marknadsförda under sloganen Bilar från Bremen. Isabella började tillverkas 1954 och kom då som ersättare till Hansa 1500. Isabella var en tekniskt framåt bil med självbärande kaross och fyrcylindrig toppventilsfyra med aluminiumtopp. Den fyrväxlade lådan hanterades via rattväxel och bakom ratten bjöds det på bra komfort för sin tid med helsoffa fram och individuell hjulupphängning runt om.
Borgward Isabella erbjöd genuin tysk kvalitet och låg över Opel i hierarkin men strax under Mercedes-Benz. Isabella tillverkades till 1962 och tillverkades i runt 200 000 exemplar fördelade på vanlig tvådörrars sedan, coupé, cabriolet och kombi.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Tisdag 19 juni kl. 13:00 till 18:00
·     Tisdag 26 juni kl. 15:00 till 20:00


Visningsadress: Göteborg, Agnesbergsvägen 28, 424 38 Agnesberg

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0723-705928.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning. Hämtning skall ske senast 14 dagar efter auktionsdagen, därefter debiteras 100 kr/dag i garageavgift om inte annat överenskommits.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG