Visa alla bilder

BMW 325i Cabriolet 6-cyl — 1988

Mycket fin BMW E30 cabriolet med två ägare och bara 7 600 mil på mätaren. En modern klassiker som stiger i värde.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Frans Johansson
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Synnerligen välvårdad, toppskick både in- och utvändigt. Ytterst små anmärkningar på en extremt välhållen originalbil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
190 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11070
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW 325i Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Frans Johansson
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Synnerligen välvårdad, toppskick både in- och utvändigt. Ytterst små anmärkningar på en extremt välhållen originalbil."

Beskrivning

Denna BMW 325 Cabriolet köpte nuvarande ägaren 1992, då han bodde i Schweiz. Under de 26 år han ägt bilen har den enbart brukats sommartid. Bilen som gått 7 600 mil såldes ursprungligen ny i Danmark och har till dags dato bara haft två ägare.
Efter en mycket noggrann invändig och utvändig rekonditionering hos BMW är den i ett mycket fint skick med mycket fräsch originallack i svart metallic och lika fin inredning i vinrött skinn utan några som helst tendenser till sprickor. Dock man i förarstolen se några mindre antydningar till att skinnet åldrats. Den manuella originalsuffletten är fortfarande fin, vilket gäller även bakrutan. Fina original E30 bilar börjar bli ovanliga – särskilt cabrioleterna.
Bilen som kommer nybesiktigad fick Bilprovningens stjärna för sitt extraordinära skick. Kommer med full dokumentation, aldrig använd verktygssats och orört reservhjul.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1997-11-10 
 • Avläst mätarställning
  7577 mil 
 • Kw / hk
  125 / 168 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Rött skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Nyservad och nybesiktigad. Går mycket fint. Checkpanelens lampa för låg nivå i spolartanken lyser trots rätt nivå – ett vanligt fel, och troligen bara givaren som behöver rengöras. Ny frikoppling 2016. Som övriga bilen är motorrummet mycket prydligt och rent. Däck från 1991.

 • Skick interiör:

  Mycket fin originalinredning. Snudd på perfekt med försiktiga spår av brukande på vänster stol. Känns som en genuin lågmilare i varje detalj.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin originallack. Någon gång omlackerad motorhuv och bagagelucka – mycket professionellt gjort. Några mycket små bulor på höger framskärm och dörr. Ett antal mindre repor. Fin original sufflett.

 • Skick helhet:

  En av de finaste vi sett, komplett med orört original reservhjul, aldrig använd verktygssats och närmast full dokumentation.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus Itrafik 2018-05-02
Ursprungsbesiktning 1997-11-10 (regbes)
Datum i trafik 1:a gång 1998-05-08
Besiktningsperiod - 2020-05-31
Senast godk besiktning 2018-05-03
Körförbud Nej
Skattebefriad Ja
Antal ägare 2

Ägarens kommentar

En drömbil som jag ägt i 26 år, som jag tog in som flyttgods från Schweiz, när jag flyttade hem till Sverige igen. Tyvärr kör jag alldeles för lite. Sedan 2001 har bilen bara gått 1 000 mil!

Fakta om modellen

BMW:s första egna cabriolet på 3-serien tillverkades i mer än 140 000 exemplar. När andra generationena 3-serie för första gången visades i öppet utförande hösten 1982 var det ett resultat av BMW:s strategi att nå en bredare målgrupp. Hösten 1985 visades sedan bilen i Frankfurt och våren därefter började de första produceras.
Jämfört med cabrioleterna som fristående karosserimakaren Baur tidigare byggt på första generationen av 3-serien var detta något helt annat. Det här var en öppen bil på riktigt med starkare vindruteram, kraftigare trösklar och stabila balkar i chassit. Resultatet blev att cabrioleten var närmare 80 kilo tyngre än en vanlig tvådörrars 3-serie.
I dåvarande tester fick BMW mycket beröm för att man lyckats få tygtaket att harmonisera så väl med karossens linjespel när det var nedfällt – vilket var resultatet av en mycket avancerad sufflettställning med inte mindre än sju leder per sida. Först från sommaren 1988 gick den att beställa med elektrisk fällningsmekanism.
E30 Cabriolet fanns med flera motoralternativ men bästsäljarna var de med BMW:s klassiska raka sexor: 325i på 170 hk och 320i med 124 hk. Den som kunde tänka sig fyrcylindrig motor köpte en 318i på mer försiktiga 113 hk.
Cabrioletversionen av BMW E30 tillverkades fram till 1993.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Tisdag 26 juni kl. 15:00 till 20:00

Visningsadress: Stockholm, Augustendaltorget 2, Nacka Strand

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0739-331531.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning. Hämtning skall ske senast 14 dagar efter auktionsdagen, därefter debiteras 100 kr/dag i garageavgift om inte annat överenskommits.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG