Visa alla bilder
Visa film

Wolseley 4/44 Saloon 1250cc — 1954

Elegant och lyxig engelsk mellanklassbil som såldes ny i Jönköping av Förenade bil. Helrenoverad av BMC-entusiast i Huskvarna 2004 och alltjämt lika fin.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket vacker och fräsch bil. Går fint men kan behöva en service då den inte körts de senaste åren."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
46 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15065
HUSKVARNA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Mycket vacker och fräsch bil. Går fint men kan behöva en service då den inte körts de senaste åren."

Beskrivning

Bilen säljs för ägarens dödsbo. Ägaren var smed och mekaniker utanför Husqvarna och hade särskilt stort intresse för klassiska engelska bilar. Bilen säljs då garaget behövs till annat. Helrenoverad under åren 2001-2004 med mycket gott resultat. Härefter har bilen använts till veteranrallyn och bilträffar då ägaren var aktiv i norra Smålands sport och veteranbilsklubb.
Ägaren köpte bilen i slutet av 1990-talet. Bilen hade då stått undanställd i drygt 20 år och fallit ur bilregistret. När han gick i pension demonterade han bilen och blästrade, lagade och epoxigrundade karossen. Sedan gjorde han iordning chassi och motor (motorn renoverades). Därefter lack, rostskyddbehandling och montering. 2004, i slutet av juli var det dags för registeringsbesiktning och sedan dess har bilen använts.Mätarställningen är 33000 km och vi antar att det skall vara 133.000 km då mätaren troligtvis har gått runt ett varv.
Bilen startar lätt och känns bra på vägen. Det kan man påtala är lite småprickar på kromet och två små blåsor i lacken på vent-luckan framför framrutan, se bild, samt en på vänster bakskärm, (dessa syns knappt). Mycket lyxig inredning med ädel-träpaneler och skinnklädsel. Man färdas med värdighet och elegans i denna bil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1954/1954 
 • Första registreringsdatum
  1954-06-08 
 • Avläst mätarställning
  33720km 
 • Kw / hk
  32 / 44 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  manuell 4vxl 
 • Klädsel
  läder 
 • Färg
  silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra på vägen, något lagerljud från drivlina kan skönjas. Lite hög temp på motorn. Termostat kan ev. behöva bytas.

 • Skick interiör:

  Hel och fin originalinredning med nytt innertak, lister och mattor. Instrumentbräda och dörrsidor original. Framsäte omklätt i grått skinn. Vacker fräsch inredning

 • Skick exteriör:

  Fin kaross och lack. Hela golvet och underedet ser ut som nytt. Fin i alla detaljer. Möjligtvis kan vi påtala att framdörrarna (eller listerna på dörrarna är i behov av viss injustering då kanterna inte helt följer bilens linje. Pyttesmå lackblåsor på ventilationsluckan framför rutan samt en liten blåsa på vänster baksskärm. Några prickar på krom-stötfångare och lister. Bilder från renoveringen följer med och några visas bland bilder. Mycket noggrannt renoverad bil.

 • Skick helhet:

  En fint och professionellt renoverad bil. Renoverad för 18 år sedan och fortfarande i toppskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2004-07-29
Ursprungsbesiktning: 2004-07-16 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2004-07-29
Senast godkända besiktning: 2018-04-16
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Modellen byggdes av BMC mellan 1952 till 1958. 4/44 står för 4 dörrar och 44 hästkrafter. BMC står för British Motor Corporation och skapades 1952 då Austin gick samman med Nuffield. Några mer kända modeller från företaget är Austin Healey 3000, MGA och några år senare BMC Mini-Cooper. Designer Gerard Palmer. Vikt 1290 kg. Endast sju kända kvar i Sverige och endast två i trafik, varav detta är den ena. Byggdes 12300 stycken totalt.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Huskvarna

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG