Visa alla bilder
Visa film

Wolseley 18/85 MKII 1800 — 1968

Alec Issigonis stora lite lyxigare familjebil som han ritade efter succén med hundkojan. Finputsad design av Pininfarina. Här i ovanligt fint orenoverat exemplar som bara gått 8000 mil

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin bil original som är försiktigt omhändertagen och väl underhållen. Fin att köra med servostyrning och automatlåda."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
36 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15067
HUSKVARNA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Wolseley 18/85 MKII?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin bil original som är försiktigt omhändertagen och väl underhållen. Fin att köra med servostyrning och automatlåda."

Beskrivning

Instrumentbräda i trä och runda intrument samt skinninredning ger bilen en riktig lyxbilskänsla. Stora innerutrymmen tack vare tvärställd motor och ett hjul i varje hörn. Pigg motor på 85 hk gör bilen trevlig att köra. Bysmedens mer moderna hobbybil. Inköpt 2010. Fint orenoverat bruksskick. Till största delen originallack. Mätarställningen är 8150 mil och det kan enligt vår bedömning stämma. Mycket fin att köra, går bra på vägen, inga missljud, automaten växlar utmärkt. Normalt med stenskott och smårepor. Inga skador eller rost. Enligt uppgift lite rostlagad undertill, men ej synbart. Hel och fin originalinredning. Två lagade hål i skinnklädseln i baksätet (efter brännmärken). Förarstol något sliten, men ok.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1964-06-04 
 • Avläst mätarställning
  81550 km 
 • Kw / hk
       / 85 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra på vägen, inga missljud, automaten växlar utmärkt och bromsarna är bra.

 • Skick interiör:

  Fin orenoverad inredning. Något gulnat innertak, lite slitage på förardörren. Matta vid hatthyllan har släppt i limningen.

 • Skick exteriör:

  Hel och fin kaross och lack. Bakskärm omlackad, liten nyansskillnad. Båda blinkersglasen fram är det sprickor i. En polering och vaxning gör bilen mycket fin på utsidan.

 • Skick helhet:

  Mycket bra orenoverad och välskött bil. En fröjd att kolla på och trevlig att köra. Har klarat sig så bra då den stått i garage och bara gått 8000mil, vilket gör den till en trevlig samlarbil, sörskilt som den är designad av samma man som ritade den ikoniska hundkojan. Denna modell kallas ofta stora hundkojan.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2011-05-10
Ursprungsbesiktning: 1968-04-11 (regbes
Datum i trafik första gången: 1968-04-11
Senast godkända besiktning: 2018-06-04
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Huskvarna

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-07-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG